Vrijwilligers bedankt !

De nieuwe steigerbedekking mag zich welkom voelen binnen de RZVG!

Bewonderende blikken en voorzichtig met je voetje voelen… Heerlijk stroef en de vele vierkante meters zien er strak gelegd uit. De monsterklus is geklaard en de steigerklussenploeg heeft het aandenken in ontvangst genomen.

De klussenploegen bestaan uit vele vrijwillige leden. Hun sociale cohesie en technische werkzaamheden zijn onontbeerlijk om de vloot drijvende te houden.

Een 90-jarige vrijwilliger binnen de klussenploeg viert zijn verjaardag in de werkplaats met lovende woorden en het bekende verjaardagslied. Taarten en koffie, tijdens het ophalen van herinneringen, laten zien dat na een watersportcarrière binnen de RZVG het genoegen tot op respectabele leeftijd beleefd kan worden.

Het is op 4 februari 2023 exact 112 jaar geleden dat de Roei- en Zeilvereniging Gouda in 1911 statutair is opgericht. Tijdens de opening van het ‘Vrijwilligersdiner’ op die datum in 2023 staan we even stil bij het feit dat gedurende die jaren het voortbestaan van onze RZVG te danken is aan al die vrijwilligers die de vele vrijwilligerstaken hebben opgepakt om gezamenlijk de vereniging te brengen waar die nu, na 112 jaar, staat.

Wij staan allen als vrijwilligers op de schouders van onze voorgangers!

(9 februari 2023 – Ineke Verkaaik-Hogervorst, voorzitter)

 

No comments yet.

Geef een antwoord