Zaanroeimarathon 

Uiteindelijk is er door de RZVG met één C2* deelgenomen aan de Zaanroeimarathon van 50 km, georganiseerd door WRV de Zaan.
Marathonroeiers An van Veen, Robert Scheen (incl. drone) en Ineke Verkaaik-Hogervorst startten onder nr. 13 in het veld van 21 deelnemers voor deze sportieve uitdaging.

Langs het industrieel erfgoed en de fabrieken van Verkade, Duyvis en Lassie, gelegen aan de Zaan, onder het genot van de geur van chocolade!
Vanaf de Zaan het mooie rondje via Westknollendam, West-Grafdijk en Spijkerboor terug naar de Zaan, om in de file van deelnemende roeiboten aan te sluiten voor het pittoresk en historisch erfgoed… de Poelsluis. Bijkomend voordeel: de tijd wordt hier stopgezet voor de bekende sanitaire stop.

Enkele roeiers gaan klunend met boot en al naar de andere kant van de sluis om de prijsuitreiking bij te wonen. De ‘s Gravenbroek uit Gouda gaat met de derde schutting mee het Poel op richting Wormer. Ondersteund door de zware bas uit een motorboot met jeugd, roeien we ritmisch door Wormer. Het Wormer- en Jisperveld zijn een verademing aan natuurschoon en stilte. Blauwe lucht, stralende zon en begeleid door een concert van vogelgezang en het gelijktijdig plaatsen van onze vier bladen in het water. Een grutto blijft aan de waterkant onverstoord wat water drinken.

Het schutten in de Poelsluis verloopt nu iets sneller. Wij ruiken gedrieën niet meer okselfris, maar wij ruiken wel de ‘stal’ met finishlijn.
Na 6 uur en 11 minuten geroeid te hebben krijgen wij het traditionele glaasje schipperbitter en de flinke pot ‘Zaanse mosterd’ overhandigd.

Beloofd… we komen volgend jaar met een grotere Goudse delegatie terug!

(18 mei 2022, Ineke Verkaaik-Hogervorst)

 

No comments yet.

Geef een reactie