Algemene informatie

Zeilinstructieweek algemene informatie

Kosten:
Deelname aan de Zeilinstructieweek kost €75,-. Het is mogelijk om dagelijks op de vereniging heerlijk te lunchen, dit kost je €5,- p/d of €30,- p/w. Als je op het inschrijfformulier direct aangeeft dat je de hele week wil blijven lunchen kost dit je maar €25,-!

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat door onvoorziene omstandigheden er toch niet deelgenomen kan worden aan de Zeilinstructieweek. De organisatie heeft ook diverse financiële verplichtingen en kan niet zomaar het inschrijfgeld restitueren.

Daarom hanteren we de volgende regels:
– Afmelden binnen 6 tot 4 weken voor het begin van de Zeilinstructieweek = 100% restitutie van het inschrijfgeld
– Afmelden binnen 4 tot 2 twee weken voor het begin van de Zeilinstructieweek = 50% restitutie van het inschrijfgeld
– Afmelden minder dan twee weken voor het begin van de Zeilinstructieweek = alleen restitutie eventuele aangeschafte BBQ en Lunch
-Afmelden tijdens Zeilinstructieweek = Geen restitutie

Gang van zaken
• Op de eerste dag van de zeilinstructieweek kun je je tussen 09:00 en 09:30 uur melden in de sociëteit bij de inschrijftafel van jouw groep. Als je een vorderingenstaat hebt, moet je deze meenemen en bij het inschrijven afgeven!
• Voor iedere cursist, ongeacht de klasse waarin gevaren wordt, is het dragen van een reddingsvest op het water en de steiger verplicht.
• De instructie vangt dagelijks om 09:00 uur aan. Alle cursisten moeten dagelijks om 18:00 uur naar huis vertrekken. Echter voor maximaal 20 deelnemers bestaat de mogelijkheid om op maandag & woensdag ’s avonds op de vereniging te eten. Deze mogelijkheid is vooral bedoeld voor mensen die wat verder van de vereniging wonen en daardoor in de knoop komen met de theorieavonden. Wanneer je gebruik wilt maken van deze maaltijden geldt: vol= vol en opgeven kan uiterlijk de ochtend van de dag waarop je mee wilt eten. De avondmaaltijden kosten €7,- per persoon per avond.
• Het opgeven van introducés voor de slotavond kan tot en met dinsdagochtend bij de muntenbalie.
• Op maandag en woensdag zullen er theorieavonden worden gehouden. Deze duren van 20:00 tot ongeveer 21:30 uur. Voor de kinderen die les krijgen in de optimist geldt: de theorie wordt overdag gegeven gedurende de reguliere instructie.
• Gebruik maken van een eigen boot behoort tot de mogelijkheden. Als het goed is heb je dit al ingevuld op je inschrijfformulier. Ben je dit vergeten en heb je een eigen boot? Neem dan contact op met de organisatie.
• Tijdens de zeilinstructieweek zullen er enkele activiteiten worden gehouden, waarbij alle leden en soms ook niet-leden welkom zijn. Deze activiteiten worden t.z.t. bekend gemaakt.
• Op donderdag is er de traditionele plassentocht.
• Sleutels en waardevolle spullen kunnen, op eigen risico, bij de organisatie afgegeven worden.
• Iedereen neemt deel voor eigen risico en rekening; noch de Roei- en Zeilvereniging “Gouda”, noch de organisatie en de instructeurs zijn aansprakelijk voor enige schade, welke dan ook, die ontstaat door deelname aan de instructie.

Theorie
Voor het theoriegedeelte van het diploma is het boek [zijn aan het vaststellen welk nieuwe boek geschikt is], aan te bevelen. Dit boek is te koop bij boekhandel of watersportwinkel. De theorie voor de kielboten is ook geldig voor zwaardboten. Voor de Optimistenjeugd is het boekje [zijn aan het vaststellen welk nieuwe boek geschikt is].
Bestudeer het boek vóór aanvang van de Zeilinstructieweek.

Diploma
Bij sommige cursisten leeft de gedachte dat deelname aan deze week automatisch inhoudt, dat op vrijdag de resultaten altijd met een zeildiploma bekroond worden, zoals dat op veel zeilscholen gebeurt. De vereniging heeft echter veel eigen materiaal waarmee, na het behalen van het eerste diploma, zelfstandig gezeild mag worden. Dit materiaal moet dus na gebruik ook weer ongeschonden teruggebracht kunnen worden. Daarom is het begrijpelijk dat de diploma-eisen strak gehanteerd worden.

We hopen dat je veel plezier hebt in de komende zeilinstructieweek!

Laser

 

Deze pagina wordt onderhouden door: Sybren Groen & Tjapko van Loon