Randmeren

randmeerNaast de Centaurs beschikt de Roei- en Zeilvereniging “Gouda” ook al een aantal jaren over Randmeren. Hier onderscheiden we Randmeer Tourings, welke gebruikt worden als opleidingsboot en Randmeer Advances, waarmee ook in wedstrijdverband ervaring opgedaan kan worden. Naast de mogelijkheden voor instructie neemt het wedstrijdzeilen ook een belangrijke plaats in bij het zeilen binnen de Roei- en Zeilvereniging “Gouda”.

Op de woensdagavonden en zaterdagmiddagen kan samen met ervaren zeilers  kennisgemaakt worden met de beide typen Randmeren.

Op de donderdag avonden organiseren we een aantal trainingen voor alle leden , die meer zeilervaring wil opdoen en sportief en meer competitief wil zeilen in de randmeer. Effectief hoog aan de wind varen, messcherpe overstag manoeuvres, plat voor het lapje voor de wind of afkruisen? Leer je boot zo effectief mogelijk wil varen. Daarnaast brengen we spelelementen in als het oefenen van wedstrijd-starts en boeirondingen met een slimme gebruikmaking van de wedstrijdregels.

Voor de Randmeer Advance is wel enige ervaring van de coaches alsook van de ‘cursisten’ gevraagd. Samen kan er dan geoefend/getraind worden om de fijne kneepjes van de Randmeer onder de knie te krijgen. Zo vormen  bij het varen met een Randmeer Advance de trapeze, het aangehangen roer, het ophaalbare midzwaard, de grootschoot overloop, een voorlijkstrekker of cunningham, de spinnaker en de volledig trimbare zeilen nieuwe dimensies ten opzichte van de toerboten.

En last but not least,  de Randmeer Advance vaart in principe met 3 personen, waarbij als ‘afschrijfeis’ geldt minimaal één ervaren Kielboot CWO III zeiler en 1 of  2 ervaren CWO II bemanningsleden aan boord te hebben.

afschrijfregels

Om kennis te maken met het wedstrijdzeilen kan worden deelgenomen aan de zomerwedstrijden (ZIE AGENDA)  data en de dinsdagavondwedstrijden ( start om 19.15 – elfhoeven) . Bij deze wedstrijden kan er   gevaren worden in de tourklasse  (o.a polyvalk/centaur/randmeer touring)  met de centaur of de randmeer touring , Laser Vago of ook met de eenheidsklassen (o.a. Randmeer Advance, Laser, splash  ). Daarnaast kan er met de Randmeer Advance ook worden deelgenomen aan de Paaswedstrijden en de Goudse Zeilweek (Pinxteren)

 

Op het gebruik van de wedstrijd randmeren (Advance)  is een reglement van toepassing. Dit reglement is opgesteld door de Coördinator Wedstrijdzeilen Randmeren i.s.m. de Zeilcommissie en is vooral bedoeld om een evenredig gebruik tussen zowel instructie als wedstrijden te borgen, maar ook om tot een eerlijke toedeling van boten aan zeilers te komen.

Reglement inzet randmeren vanaf seizoen 2014

Mail  voor meer informatie.

 

Deze pagina wordt onderhouden door: de Zeilcommissaris