Zeilweekeinde Friesland

(30 juni 2015, Zeilcommissaris)
Op zaterdag 27 en zondag 28 juni hebben 27 leden van onze vereniging gezeild in Friesland. We waren voor de derde keer te gast bij zeilschool de Ûlepanne in Balk.

Vrijdagavond was iedereen omstreeks 21.15 uur in Balk. Na het schippersberaad en een hele gezellige avond is iedereen gaan slapen. Zaterdag om 08.00 uur ontbijten, waarna een fantastische dag begon. In de loop van de dag trok de wind aan tot een dikke 4 Bft. De tocht voerde over het Slotermeer naar Woudsend en vervolgens naar het Heegermeer en De Fluessen. Halverwege de dag werd de lunch in Gaastmeer gebruikt. In de middag trok de wind verder aan. Dat was toch wel even anders varen dan in Reeuwijk! Dezelfde route die dag weer terug en net voor 18.00 uur kwamen de meesten voldaan aan, voor het diner op de zeilschool. Na een hele gezellige avond gingen we niet al te laat naar bed om de volgende ochtend weer fit op te staan.

Zondag ging de tocht over het Slotermeer naar Sloten en vervolgens naar het Prinses Margrietkanaal. Na de lunch vervolgden we de tocht over Woudsend en over het Slotermeer terug naar de Ûlepanne. Het afsluitende diner was weer om 18.00 uur.

Het was weer een fantastisch zeilweekeinde voor iedereen, met dank aan de organisatoren. En voor volgend jaar komt dit zeilevenement in het laatste weekeinde van juni zeker weer op de zeilagenda!

Voor foto’s van het weekend in Balk: klik hier

No comments yet.

Geef een reactie