110 Jaar dat gaan wij groots vieren!

110 Jaar dat gaan wij groots vieren! De aftrap vindt plaats op vrijdag 3 september. In de middag een sloepentocht met onze ‘overburen’ van het Thomashuis en de Herbergier. In de avond een bridgedrive. Het weekend van 10 en 11 september staat in het teken van borrelen, varen, puzzelen en feesten. Het diner in de Giekenloods is op advies van de veiligheidscommissaris naar de sociëteit verplaatst. Daar wordt op zaterdag 16 oktober een ‘wild dinner’ geserveerd.

Van dit leuke programma wil jij natuurlijk niks missen. Goed nieuws, je kunt je vanaf nu, via onderstaande links, inschrijven voor de verschillende programmaonderdelen.

Sloepentocht met Thomashuis en de Herbergier

Vrijdag 3 september van 13.00 tot 16.30 uur

VAREN MET DE ‘OVERBUREN’
Heb je een sloep en vind je het leuk om dit evenement tot een succes te maken? Meld je dan aan als schipper en stel je boot beschikbaar. De overburen hebben er in ieder geval heel veel zin in.
Heb je vragen, stuur dan een mail naar dorinevandermeer@hotmail.com

Inschrijven

Bridgedrive (oud-) leden 110 jaar ‘Parel aan de Plas’

Vrijdag 3 september van 19.00 tot 23.00 uur

OUDE TIJDEN HERLEVEN, DAT WIL JE NIET MISSEN!
In het verleden werd er met grote regelmaat door roeiers en zeilers enthousiast gebridged in de sociëteit. Dit bracht gezellige reuring op de club. Ter ere van het lustrum wordt er voor de bridgende (oud-)leden op vrijdag 3 september wederom een bridgedrive georganiseerd. Je kunt je individueel of als paar inschrijven. Wees geen Dummy, accepteer deze Invitation en Claim je plek.
Heb je vragen, stuur dan een mail naar bridgedrive@roeienzeil.nl

Inschrijven

Openingsreceptie 110 jaar ‘Parel aan de Plas’

Vrijdag 10 september van 17.00 uur tot 19.00 uur

110 JAAR PAREL AAN DE PLAS, DAAROP HEFFEN WIJ HET GLAS
Het moment waarop leden, oud-leden en genodigden, in de mooiste sociëteit van Nederland, het glas heffen en het lustrum officieel geopend wordt. Wij zijn een watersportvereniging, dus ’s avonds is er voor de roeiers een 11-Plassentocht en voor de zeilers een Lichtjestocht op de ’s-Gravenbroek. Voor beide evenementen kun je je apart inschrijven.
Heb je vragen, stuur dan een mail naar lustrum@roeienzeil.nl

Inschrijven

11-Plassen Roeitocht

Vrijdag 10 september van 20.00 uur tot 23.00 uur

EEN UNIEKE ERVARING, ROEIEN IN HET DONKER
Vorig jaar was de Lichtjestocht over de Reeuwijkse Plassen in het donker een groot succes. In dit lustrumjaar breiden we de tocht uit tot een extra speciale gebeurtenis. We gaan met zoveel mogelijk toerboten varen over alle 11 Reeuwijkse Plassen om alle 11 puzzelstukjes te vinden! De route wordt op technisch geavanceerde wijze op je mobiele telefoon aangegeven. Na afloop staan er in de sociëteit een feestelijk drankje en hapje klaar en wordt de zeer begerenswaardige hoofdprijs uitgereikt.
Nadere informatie ontvang je begin september per mail, na sluiting van de inschrijving. Wil je deelnemen, dan moet je in het bezit zijn van een BRO-diploma.
Heb je vragen, stuur dan een mail naar recreatieroeien@roeienzeil.nl

Inschrijven

Lichtjestocht op de ‘s Gravenbroekseplas

Vrijdag 10 september van 20.00 uur tot 23.00 uur

AVOND OP DE PLAS
Op vrijdagavond veranderen wij de plas in een betoverende waterwereld met allemaal lichtjes en dwaallichtjes. Na de openingsreceptie vanaf 20.00 uur varen we met de kielboten een lichtjestocht langs de tien eilanden op de `s Gravenbroekseplas. Bij de invallende schemering ontsteken wij op de boten ook een lampje voor de herkenbaarheid.
De avontuurlijke route eindigt bij de Bollebok, die als 11e eiland op de plas voor anker ligt. Vanaf daar varen wij met alle boten rustig terug voor nog een afzakkertje in de sociëteit. Je kunt met een eigen kielboot meedoen of je inschrijven voor de verenigingsboten. Op basis van CWO-diploma punten wordt een bootindeling gemaakt.
Heb je vragen, stuur dan een mail naar lichtjestocht-zeilen@roeienzeil.nl

Inschrijven

Sportieve Challenge ‘Op zoek naar Parels op de Plas’

Zaterdag 11 september van 09.00 uur – 16.00 uur

EEN BONTE OPTOCHT OP ZOEK NAAR PARELS OP DE PLAS
Wij gaan met alle zeilboten -groot & klein- en met heel veel leden -jong & oud- op zoek naar ‘Parels op de Plas’. Het varend erfgoed ‘Het Zeilend Scheehout’ dat dit jaar ook 110 jaar bestaat, zet deze dag extra luister bij. Acht prachtige zeilwherry’s varen mee en de bemanning is voor deze gelegenheid stijlvol uitgedost in ‘kleding van toen’. Een bonte optocht van watersporters vaart al puzzelend naar de Twaalfmorgen waar een DJ draait en waar een vlot met BBQ-masters ligt, die een heerlijke lunch verzorgen. Iedereen kan mee. Veel of weinig zeilervaring. Wil je even uitrusten, dan stap je lekker aan boord van de Bollebok of een andere volgboot. Wil je de hele weg zeilen en alle opdrachten snel en goed uitvoeren, omdat je de hoofdprijs wilt winnen? Ook goed! Na afloop worden op de sociëteit mooie prijzen uitgereikt en drijft het welbekende ijsvlot in de haven met een heerlijk ijsje voor alle deelnemers. Kortom hier wil je gewoon bij zijn.
Heb je vragen, stuur dan een mail naar lustrum@roeienzeil.nl

Inschrijven

Meevaren in een zeilwherry of Roei- en Zeilwherry

Zaterdag 11 september van 09.00 uur tot 16.00 uur

DEZE UNIEKE KANS WIL JIJ NIET VOORBIJ LATEN VAREN
Op zaterdag komt een achttal zeilwherry’s van de vereniging ‘Het Zeilend Scheehout’ (HZS) bij ons op bezoek om deel te nemen aan de sportieve challenge ‘Op zoek naar Parels op de Plas’. De zeilende roeiboten zijn minstens 110 jaar oud! Deze vloot aangevuld met onze eigen wherry’s, vormen onderdeel van de puzzelende armada die zich naar de Twaalfmorgen begeeft. De bemanning van de zeilwherry’s is gekleed in nostalgisch wit met rieten hoed. Leden die op deze unieke boten of onze eigen zeilwherry’s mee willen varen zijn van harte uitgenodigd zich daarvoor in te schrijven. Bij inschrijving aangeven waar de voorkeur naar uitgaat, evenals de roei- en zeilervaring.
Heb je vragen, stuur dan een mail naar tenhoopen50@gmail.com

Inschrijven

Dansen & Sjansen in Zomers Wit met rode accenten (parels mogen ook!)

Zaterdag 11 september van 21.00 uur tot 24.00 uur

HET MAG WEER: DANSEN & SJANSEN, DUS LAAT DEZE KANS NIET AAN JOUW NEUS VOORBIJ GAAN!
De roemruchte feesten van de RZVG behoren echt niet tot het verleden! Op deze avond kunnen de beentjes van de vloer op ‘the Rhythm of the Night’ van de Hermes House Band en D.J. Rein de Sauvage.
Heb je vragen, stuur dan een mail naar lustrum@roeienzeil.nl

Inschrijven

‘Wild Dinner’ afsluiting van het lustrumjaar

Zaterdag 16 oktober van 19.00 uur tot 23.00 uur

EEN WILDE AVOND, DE AFSLUITING VAN HET LUSTRUMJAAR!
Ter afsluiting van het lustrumjaar, in de sociëteit, genieten van een heerlijk wild diner. Het moment om op deze prachtige locatie terug te blikken op 110 jaar Roei & Zeil, verhalen van vroeger op te halen, nieuwe mensen te leren kennen, te toasten op de toekomst en heerlijk te dineren. Misschien kent jouw partner de RZVG niet zo goed, maar de kans is groot dat zij/hij na dit diner ook direct lid wil worden.
Heb je vragen, stuur dan een mail naar commissarisverenigingsleven@roeienzeil.nl

Inschrijven

(19 juli 2021, Lustrum Cie)

No comments yet.

Geef een reactie