Geslaagde Gouda Tocht

De Gouda Tocht op 17 juli was j.l. weer een topdag voor uiteindelijk 14 roeiers, een zonnige roeitocht met een culinair en cultureel programma!

Op zaterdagmorgen vertrokken de roeiers met 3 boten richting de Goudse binnenstad. Na een spannende doortocht door de sluis Reeuwijks Verlaat roeiden we via de Karnemelksloot onder de lage bruggen door naar de mooie Museumhaven. Daar hebben we veilig aangemeerd voor een gezellige stop met koffie en een giga appeltaart op het terras van het IJsselhuis.

Vervolgens roeiden we door de singels en grachten naar de binnenstad, afgemeerd bij het steiger aan de Oosthaven, waarna een heerlijke lunch bij Brunel onder de historische Visbanken van Gouda.

Onze deskundige Goudologie gids Jolanda nam met veel enthousiasme de roeiers mee voor een stadswandeling door het oude centrum van Gouda, met mooie verhalen over de historie van Gouda.

Daarna weer in de boot voor een zonnige terugreis naar de Roei- en Zeilvereniging. Er was nog tijd voor een afsluitend drankje op het terras van de sociëteit.

Kortom: een heerlijke, leerzame en gezellige roeidag, voor herhaling vatbaar hoorde ik van iedereen! Met veel dank aan de enthousiaste organisatoren en coaches Jaap, Jens en Peter.

(21 juli 2021, Roos Gerrits)

No comments yet.

Geef een reactie