Vol roeiweekend

Het weekend van 3 en 4 juli j.l. was druk bezet met roeievenementen overal in het land.

Vanaf RV Nautilus vertrok zaterdag een vier van Gouda voor de marathontocht Rotterdam Rond.

Een stukje verderop waren de NSRF slotwedstrijden op de Willem Alexanderbaan met deelname van onze enige senioren wedstrijdroeier Tim van Roessel.

Op de Bosbaan werd er voor het eerst een grote roeiwedstrijd over twee dagen voor alleen junioren gehouden, met deelname van meer dan 500 ploegen. Op deze zeer geslaagde Dutch International Youth Regatta was Gouda vertegenwoordigd in diverse nummers met onze vier jeugd wedstrijdroeiers. Er was een opvallend mooie prestatie van Hugo Slangen bij de Jongens 14 skiff. Hij werd in een veld met 28 andere leeftijdgenoten vijfde.

Mooie prestaties waren er ook voor Bente en Alix in de Meisjes 16 dubbeltwee (winnaar B-finale), Bente die vijfde werd bij de Meisjes 16 skiff en Alix die tweede werd in een combinatie ploeg in het Meisjes dubbelvier veld.

Joris Hermans en Saar Berks voelden zich nog zo jong dat ze bij de PEIL in Delft de strijd aangingen tegen studenten. In het nummer Mix 2x werden zij tweede.

In Tilburg gingen veel veteranen de strijd met elkaar aan bij de Dutch Masters Open. Helaas was er geen deelname vanuit Reeuwijk.

(8 juli 2021, Roeicommissaris)

No comments yet.

Geef een reactie