Combi Rotterdam op de Reeuwijkse Plassen

Op 3 en 4 juli j.l. waren de Reeuwijkse Plassen het toneel van de Combi Rotterdam jeugd zeilwedstrijden. Beide dagen werden samen georganiseerd door WSV Elfhoeven en de Roei- en Zeilvereniging Gouda.

Zaterdag 3 juli
Zaterdag streek het circus neer bij WSV Elfhoeven om te zeilen op de Elfhoeven Plas, zondag op de ’s Gravenbroekse Plas voor de wedstrijden bij onze vereniging. Op zaterdagochtend verzamelden zich 10 zeilers bij ons op de vereniging. Acht optimisten, een laser en een RS Feva werden zeilklaar gemaakt om daarna samen naar Elfhoeven te vertrekken.

In totaal 38 deelnemers hadden zich bij Elfhoeven verzameld voor een leuke pot zeilen. Het weer zat mee. Niet te warm, geen regen en genoeg wind. Alle ingrediënten voor een mooie dag zeilen, zowel voor beginners als gevorderden.

Uitslag Elfhoeven

Zondag 4 juli
Op zondag hadden zich meer dan 40 deelnemers aangemeld, waarvan zelfs iemand helemaal uit Den Bosch. Vrijwel de helft van de deelnemers (20) was van onze eigen vereniging. Een super goede opkomst!

Op zondagochtend was het een drukte van belang op de steiger tijdens het optuigen van de 35 optimisten en 5 RS Feva’s. Allemaal blije gezichten, die niet wachten konden om weer een leuke pot te gaan zeilen!

Helaas waren de weergoden ons niet zo goed gezind. De vlaggen hingen vrijwel slap. Na een half uur uitstel ging iedereen toch het water op met de hoop dat er verder op de plas wat meer wind zou zijn. Helaas was het tegendeel waar. De beginnende zeilers in de optimist-groen klasse hebben nog een wedstrijd kunnen varen. De gevorderde optimisten en de RS Feva’s kwamen onverrichter zaken terug voor de lunch.

Ook na de lunch was er helaas weinig verandering. Ook nu was er voor de gevorderde optimisten en de RS Feva’s niet genoeg wind om te zeilen. Voor de groentjes lukte het wel om nog een wedstrijd te starten. Het finishen was voor velen niet gemakkelijk, maar uiteindelijk kwam iedereen als een peloton tijdens een massasprint (met enige mechanische hulp) over de finish!

Uitslag RZVG

Ondanks het gebrek aan wind was het toch voor iedereen een hele leuke dag. Zwemmen in de Reeuwijkse Plassen of een rondje op een RIB is namelijk ook heel leuk. En iedereen die tot de prijsuitreiking wilde wachten kreeg als aandenken nog een mooie drijvende sleutelhanger kado.

We kijken ernaar uit om volgend jaar opnieuw samen met Elfhoeven een heel mooi Combi weekend op de Reeuwijkse Plassen te kunnen organiseren. Hopelijk met net zo veel zon, maar iets meer wind.

(8 juli 2021, Gert-Jan Kremers)

 

 

 

No comments yet.

Geef een reactie