110 jaar Roei- en Zeilvereniging Gouda ‘Parel aan de Plas’

(28 april 2021, Lustrumcommissie)

Dit jaar bestaat de vereniging 110 jaar! In het weekend van 10 t/m 12 september wordt dit groots gevierd.

Zet deze data dus maar vast in je agenda. Dit alles uiteraard onder voorbehoud van de corona situatie.

Wat wordt er allemaal opgetuigd?

Vrijdagavond 10 september:

Openingsreceptie in onze sociëteit, de ‘Parel aan de Plas’
Het moment waarop leden en genodigden, in de mooiste sociëteit van Nederland, het glas heffen en het lustrum officieel geopend wordt. Wij zijn een watersportvereniging, voor de sportieve leden is er de mogelijkheid om een ‘Lichtjestocht” te varen.

Zaterdag 11 september:

Sportieve Challenge ‘Op zoek naar Parels op de Plas’
Jong en oud gaat in al het varend materiaal het water op. Een bonte optocht van watersporters varen al puzzelend naar de Twaalfmorgen, waar een heerlijke lunch klaar staat. Het varend erfgoed ‘Het Zeilend Scheehout’, zet deze dag extra luister bij. Prachtige zeilwherry’s en wherry’s varen mee in een bonte optocht en de bemanning is voor deze gelegenheid stijlvol uitgedost in ‘kleding van toen’.

Diner in Zomers Wit met Rode accenten (parels mogen ook!)
Voorafgaand aan het feest kunnen leden en hun partners dineren in de Giekenloods. Het moment om verhalen van vroeger op te diepen, nieuwe mensen te leren kennen en de sfeer van de Roei & Zeil op je in te laten werken.

Dansen & Sjansen in Zomers Wit met Rode accenten (parels mogen ook!)
De roemruchte feesten van de R&Z behoren echt niet tot het verleden! Op deze avond kunnen de beentjes van de vloer op de ‘The Rhythm of the Night’ van de Hermes House Band en D.J. Rein.

Zondag 12 september:

Oud-besturen lunch
De vereniging draait al 110 jaar dankzij de tomeloze inzet van o.a. vele vrijwillige bestuursleden. Een lustrum is een mooi moment om hen weer eens in het zonnetje te zetten.

Gezocht: Pareltjes uit het verleden
In de afgelopen 110 jaar heeft de R&Z geschiedenis geschreven. Veel weten wij daar niet van. Dit lustrum is een mooi moment om op zoek te gaan naar de ‘Pareltjes’ van het verleden.

  • Wat gebeurde er in de twee wereldoorlogen op de vereniging?
  • Welke mooie prijzen liggen er op zolder en door wie zijn ze gewonnen?
  • Van welke vorst kreeg de R&Z een Koninklijke penning?
  • Welke (oud-)leden willen anekdotes met ons delen?

Het idee is om met grote regelmaat wetenswaardigheden uit het verleden met de leden te delen. Vind jij het leuk om mee te helpen deze geschiedenis in beeld te brengen? Stuur dan een mail naar lustrum@roeienzeil.nl

In de volgende nieuwsbrieven houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen, waar en hoe je je waarvoor in kunt schrijven.

De komende maanden verschijnen er interessante weetjes over 110 jaar Roei & Zeil via social media en website. Dus stay connected!

Heb je vragen of suggesties? lustrum@roeienzeil.nl

Lustrumcommissie:

Rob van Weenen (commissaris verenigingsleven)
Laura van den Acker (voorzitter jeugdbestuur)
Saskia Martinelli
Leonie Wijnsema
Chris ten Hoopen

No comments yet.

Geef een reactie