Ridderorde voor oud-voorzitter SWRP Theo van den Pangaard

(28 april 2021, Voorzitter)

Op 26 april j.l. is Theo van den Pangaard benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

Theo heeft, o.a. als voorzitter van de Stichting Watersportvereniging Reeuwijkse Plassen, ontzettend veel betekend voor de natuur en de (water)recreatie in ons mooie plassengebied. Hij is daarbij in de voetsporen getreden van ons erelid Arie Scheygrond. Arie Scheygrond is al voor de 2e wereldoorlog de drijvende kracht geweest achter het behoud van onze Reeuwijkse Plassen. Scheygrond heeft ons voorgehouden dat natuur gekoesterd moet worden. Enerzijds om de natuur te behouden, maar anderzijds ook om de mens de gelegenheid te geven om in die natuur te kunnen recreëren.

Theo heeft altijd oog gehad voor dit precaire evenwicht. Zonder hem was recreatieterrein ‘De Twaalfmorgen’ verdwenen. Ik deelde met hem de foto’s van onze grote zeilweek en het belang om een plek te hebben waar je achter in ons plassengebied kan recreëren.

Ik heb in mijn eerste jaar als voorzitter een rondje met Theo gevaren, waarbij hij mij vertelde waarmee hij allemaal bezig was. Als je zelf een rondje vaart, kijk dan eens naar de Kerfwetering, de herstelde eilanden, de oevers met riet, de wisselsteigers, de recreatieplek op de Korssedijk enz. Bijna overal is de hand van Theo te herkennen.

Theo, van harte gefeliciteerd met jouw onderscheiding, hij is meer dan verdiend!

 

No comments yet.

Geef een antwoord