15 Roeiboten onderweg vanuit “Down Under”

(13 maart 2019, Voorzitter)

Onze vereniging heeft in een klap 15 stapelbare roeiboten aan de vloot toegevoegd. De afgelopen weken zijn deze boten vervaardigd in Australië. Op dit moment staan de boten in een container en over een week of 4 zullen de boten in Rotterdam aankomen.  Deze boten gaan een rol spelen bij meerdere activiteiten.

Allereerst zal de vernieuwde Basis RoeiOpleiding (BRO) deze boten gaan gebruiken. In de vernieuwde BRO worden nog 20 lessen gegeven in wherry’s, C4 en C2’s. Daarnaast kunnen de cursisten trainen in deze nieuwe boten. Ook de Skiff-instructie zal gebruik maken van deze “Edons”. Verder kunnen deze boten prima gebruikt worden voor clinics.

De boten kunnen naar wens uitgerust worden met drijvertjes (zijwieltjes) aan de riggers voor stabiliteit en balans op het water, zeker in het begin. Ook als het water nog koud is kunnen we toch veilig wat eerder met de skiff-instructie starten. De boten zijn robuust en kunnen dan ook tegen een stootje.

Als laatste zouden we deze boten willen inzetten bij nog te organiseren schoolroeien.

Door het gebruik van deze boten bij instructie/training zullen minder C2-en en C4- en uit onze huidige vloot nodig zijn voor instructie in de weekenden.
De boten kunnen natuurlijk ook gebruikt worden door leden die zomaar een stukje willen roeien in een stabiele skiff.

 

No comments yet.

Geef een antwoord