Onstuimig begin van het wedstrijdroeiseizoen

(19 maart 2019, Keesjan de Wilde)

Afgelopen weekend stond de roeiklassieker ‘Head of the River Amstel’ op het programma van veel Goudse veteranenploegen. Door de harde wind echter werden de wedstrijden op zaterdag tot teleurstelling van veel ploegen afgelast. Op zondag kon er ondanks een harde wind toch geroeid worden. Uiteindelijk startten voor Gouda de vrouwen-acht DV8+ ‘Femmes Fatales’ en de zogenaamde V8+ ‘A-acht’, een project-acht van mannen uit diverse ploegen.

De dames roeiden heel stoer de zware acht kilometer in 37 min. 35 , goed voor een op twee na laatste plaats; één plaats beter dan vorige keer! De heren gingen heel hard met een snelheid van 16 km per uur en eindigden op plaats 10 (van 24) in hun categorie, ver boven ‘Gouds peil’. De tijd was 29 min. 49.

Jammer genoeg waren de meeste wedstrijden in het weekend hiervóór, tijdens de Heineken Roeivierkamp eveneens op de Amstel, ook al afgelast. Alle Goudse vieren en de mannen B-acht hebben hun trainingsarbeid dus niet kunnen omzetten in mooie resultaten. Op het programma staat nu de Skiffhead/Tweehead in het laatste weekend van maart, daarna de AA Race in Alkmaar op 14 april.

No comments yet.

Geef een antwoord