16 km roeien op de Wörthersee

Op 8 oktober is de ‘Rose vom Wörthersee’ geroeid; 16 km voor skiffeurs. De Wörthersee is een 20 km lang meer in het zuiden van Oostenrijk.

Vanuit Nederland deden  er 7 verenigingen mee. Gezamenlijk werd er een botenwagen, koolhydraten, drank, onderkomen en een inroei-programma georganiseerd. Wat een feest. Huis aan het water, boot in de tuin, heerlijk weer, prachtige bergen, kristalhelder water en 260 ‘masters’ uit de hele wereld.

Inroeien bestond uit 2 keer 22 km en 1 keer 15 km over drie dagen. Onze Kiekendief startte tegelijkertijd met 25 boten en ging  als een raket met een splittijd van 2.20 tegen de wind in. Slechts een enkeling deed het rustig aan en zo knalden een stuk of 15 boten naast elkaar, na 4,5 km de eerste bocht door. De mannen met de hamers stonden daar al klaar om de energie van uw skiffeur aan diggelen te slaan. Het tempo daalde tot onder de 2.35 en zo ging het door, er kwam geen einde aan. Na de volgende bocht nog 5 km te gaan. Langzaam ging de boot weer varen.

Uiteindelijk leverde deze titanenstrijd een plek op, net niet in het linker rijtje (9 van de 17) maar wel een medaille voor getoonde moed, doorzettingsvermogen en blarenverzameling.

Het  Nederlandse team pakte 4 bekers met verschrikkelijk snelle tijden. In de stralende zon werden de verbrande calorieën weer dubbel gecompenseerd met worsten, paprikasoep, Sacher-, Apfel- en Zitronentorten. De hele zaak werd vervolgens met halve liters gerstensmoothie schoongespoeld.

Volgend jaar mag ik weer meedoen als ik mijn ‘Bauch zu Hause lass’. Geen idee wat dat betekent…

(9 oktober 2022, Ronald den Boogert)


No comments yet.

Geef een antwoord