3 medailles bij opening ergometer seizoen

(8 december 2016, Toine Vergroesen)

Nu er ijs ligt op de sloten is het weer tijd voor ergometer wedstrijden. Op 3 december j.l., tijdens de Laak Kampioenschappen Indoor Roeien (LKIR), een korte afstand wedstrijd (2 keer 250 m of 2 keer 500 m) op de roei-ergometer in Den Haag, zijn alle drie de Goudse deelnemers in de prijzen gevallen. Lisa Bruijnincx (15) won overtuigend goud in de categorie meisjes tot en met 16 jaar. Henriette Maitland (14) haalde een uitstekende bronzen medaille in dezelfde categorie en haar zus Annelotte (12) besliste een verwoed gevecht om het goud in de categorie meisjes tot en met 14 jaar in haar voordeel.

Meisjes tot en met 16 jaar (2 keer 500 m)
Lisa, die pas 6 weken geleden met roeien is begonnen, bewees dat ze uit het goede hout gesneden is. Met een vernietigende start, waarbij ze het tempo tot ruim boven de 60 halen per minuut wist op te voeren, nam ze meteen afstand van de rest van het veld. Met een geweldige tijd van 1:39.6 was ze een klasse apart. Niet alleen in haar categorie, maar ook in de categorie meisjes tot en met 18 jaar, kwam niemand bij die tijd in de buurt! Haar tweede race was een formaliteit, die ze desondanks nog in 1:40.2 keurig afhandelde.
Henriette, ruim een jaar jonger dan Lisa, startte in hetzelfde veld. Na een verbeten gevecht en een aanvankelijke achterstand knokte ze zich in haar eerste race terug naar een overtuigende derde plaats. Met 1:55.2 bleef ze de nummers vier en vijf ruim een seconde voor. Plek twee, die er 2.5 sec voor zat, bleek nog iets te hoog gegrepen. De tweede race was nog spannender. Uiteindelijk wist ze die ook als derde te beëindigen. Met haar tijd van 1:55.9 was ze slechts 0.1 seconde sneller dan de nummer vier.

Meisjes tot en met 14 jaar (2 keer 250 m)
Annelotte had in haar categorie dit keer geduchte tegenstand. Dankzij haar uitstekende conditie wist ze een aanvankelijke achterstand in de laatste meters van haar race om te zetten in een nipte voorsprong. Met een tijd van 52.4 bleef ze haar concurrente slechts een halve seconde voor. Die bleek ze echter vakkundig ‘gesloopt’ te hebben. Want mede omdat Annelotte in haar tweede race er nog een schepje bovenop wist te leggen (eindtijd: 52.3) was het verschil in die race ruim 3 seconden.