De hele dag sportief buiten zijn en mooie tochten maken elders of in de buurt

Als lid van de RZVG heb je de beschikking over één van de mooiste roeigebieden in Nederland. Maar toch kan het geweldig leuk zijn om een keer in een andere omgeving een tocht te maken. Genieten op een andere plek van de natuur, een lunch onderweg en lekker sportief bezig zijn! Er zijn verschillende opties om zoiets te realiseren:

KNRB-tochten

De KNRB-toercommissie organiseert diverse (meerdaagse) toertochten. Naast het maken van tochten kunnen ook andere activiteiten deel uitmaken van het zgn. Midweekroeien van de KNRB, zoals fifty fit-programma’s, hotel- en kampeertochten. Deze tochten zijn gepubliceerd op de website van de KNRB.

Verenigingstochten

Andere verenigingen bieden het hele jaar door leuke tochten aan. De KNRB publiceert een overzicht van deze tochten op haar site, klik hier, en kies ‘Toertocht’. Indien je één van deze tochten wilt maken, kun je de in de lijst genoemde verenigingen rechtstreeks benaderen.

Eigen initiatief

Als groep kun je ook rechtstreeks bij een andere vereniging boten lenen/huren en zelf een tocht uitzetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tocht in De Weerribben, bij Utrecht, op de Vecht, of bij Den Bosch. Binnenkort zal er op deze website meer informatie over een aantal mogelijkheden worden geplaatst. Als je nu al interesse hebt in het organiseren van zo’n tocht en je weet niet goed waar te beginnen, neem dan contact op met gastroeien@roeienzeil.nl. We proberen je dan op weg te helpen zodat je de tocht kunt organiseren.

Je kunt natuurlijk voor informatie altijd sites van verenigingen bekijken en zelf contact opnemen.

Roei- en Zeilvereniging toertochten

Als vereniging organiseren wij ook tochten op en rondom de Reeuwijkse Plassen, vaak met een hap(je) en drankje. Deze worden aangekondigd op onze website. Je  kunt je hiervoor aanmelden via ‘inschrijven activiteiten’.

Aan toerroeien kan iedereen deelnemen met een BRO-diploma en wat ervaring met een rondje plas! Er zijn geen kosten verbonden aan onze toertochten, anders dan die voor de consumpties (en lunch).

(14 oktober 2022 – Peter van Eeuwijk)

No comments yet.

Geef een antwoord