AA race 2018: VET8’s blik op succes

(16 mei 2018, Taco Terpstra)

Succes had het VET8-team inderdaad in april 2016 toen het blik werd ‘opgehaald’ in de AA race (Akersloot-Alkmaar race over een traject van 4 kilometer). Ook het HV2x-duo Tjeerd Meij / Ronald den Boogert behaalde toentertijd blik. Wat een succes, maar hoe anders zou het verlopen in 2018!

De Head-of-the-River Amstel ging in maart helaas niet door vanwege de weersomstandigheden en daarom bood de AA-race op 22 april j.l. een uitgelezen mogelijkheid om sportief het beste beentje voor te zetten. Zeker nu de VET8 op de zaterdagen bezielend gecoacht wordt door Evert (van der Zee) waren er zekere verwachtingen bij menigeen. Duurvermogen, opgebouwd op de ergometer tijdens het winterreces en technische en tactische tips van Evert boden de nodige handvatten om de race aan te vangen.

Bij aankomst in Alkmaar was het ons ondertussen wel opgevallen dat het wedstrijdveld uit acht boten bestond, en dat waren er iets meer dan in 2016 (toen slechts vier). VET8’s illustere stuurman behield goed koers, echter dat weerhield De Laak er niet van om ons binnen 1 km al te passeren in een hoog en strak tempo. Gelukkig bleef het bij deze ene passant en VET8 behield een ogenschijnlijk goed ritme en balans in de boot. Maar de ontnuchtering kwam nog diezelfde avond. Met 16 min en 51 sec waren we ruim één minuut langzamer dan twee jaar terug en we hadden bepaald niet de eerste plaats behaald, integendeel…. Lekker geroeid, prima gevoel, geen blik maar ontgoocheld…oftewel een iets andere opening van het roeiseizoen dan gedacht. We konden ons succes van 2016 helaas niet prolongeren en er restte ons niet anders dan De Laak te feliciteren met hun klinkende overwinning; met een gemiddelde snelheid van 16.2 km/uur waren zij ruim sneller.

De evaluatie van de AA-race is nog volop gaande, maar ondertussen heeft de VET8 haar zinnen alweer gezet op de Spaarne Lenterace. Of dat wel een blik gaat worden? We houden je op de hoogte!

Verdere resultaten Gouda: DV8+ Femmes Fatales 5e plek in 19:34. DV4* ploegen: Squadra op een mooie plek 5 van 22 in 18:14, Meidennijd 11e in 19:11, OPZIJ 15e plek in 19:21. HV2x RoeiJeRotje (Ronald en Tjeerd) 9e van de 13 in 18:30.

No comments yet.

Geef een reactie