Topweekend wedstrijdjeugd in Gent: 4x goud in internationaal veld

(16 mei 2018, André Beerthuizen)

De jaarlijkse International Ghent May Regatta in Gent is een druk bezocht evenement, waaraan ploegen uit diverse Europese landen meedoen. Een belangrijk onderdeel van de regatta is de Flemish Championsships for Juniors.

Afgelopen weekend waren er (naast half roeiend NL) weer ploegen uit Ierland, Engeland, Frankrijk, Duitsland en België. Onze vereniging is vertegenwoordigd door Annelotte, Henriëtte en Dirrik Maitland. Met als vaste supporters de ouders van het trio, werd het ’t weekendje van de familie Maitland. De rolverdeling: Ouders zorgen voor voldoende brandstof voor de kinderen (en coaches), de coaches stoppen informatie, een raceplan en wat peptalk in de roeiers, de roeiers voeren het plan uit en daarna gezamenlijk de prijzen ophalen.

En prijzen genoeg: eerste plaatsen voor Dirrik in de skiff en de dubbel twee (samen met een roeier van RV Antwerpen) , Annelotte en Henriëtte in de dubbelvier (samen met twee roeisters van De Hoop) en de dubbel twee. Daarnaast ook nog een zilveren medaille voor Annelotte in de meisjes skiff. Let wel allemaal in velden van tot wel 40 deelnemers.

Met name de overwinning in de dubbel vier is zwaarbevochten. Op 1250 meter doorkomend als derde gaat het tempo omhoog, en schuift de combi met (in roeitermen) 1 poppetje per haal naar de kop van het veld en dendert naar 2 bootlengten licht tussen hen, de Fransen en de Ieren. Op 1750 meter is de spanning van de wedstrijd af en maken coaches en ouders zich op voor een vreugdesprongetje……tot de complete combi snoekt en stil komt te liggen. Inmiddels bijgehaald door de Fransen, spuit de adrenaline uit de oren van de roeisters, ze herpakken zich en met een enorme krachtsexplosie drukken de meiden hun boegbal alsnog als eerste over de finish….helaas inmiddels wel in de verkeerde baan! Protest, juryberaad….nagels bijten, boot in de handen en naar de parkeerplaats, koppies naar beneden, voor de 20e keer de results-app vernieuwen, en bij de botenwagen aangekomen: Yes, officieel, 4e overwinning (of wel beker 4).

Samenvattend: The International Ghent Maitland Regatta 2018 was great, very, very great.

Volgende afspraak: Bosbaan ARB NK grote nummers op 16 en 17 juni a.s.

Zie hieronder het uitgebreide verslag:
Topweekend Goudse wedstrijdjeugd in Gent TK
.

No comments yet.

Geef een reactie