Aandacht voor recreatieve activiteiten

(1 oktober 2016, Voorzitter)

Onze vereniging is een echte ‘opleidingsvereniging’. Dat is al zo sinds de oprichting en natuurlijk ook logisch. Wij hebben veel roei- en zeilboten waar wij zuinig op zijn. Aandacht voor techniek zowel bij het roeien als het zeilen is uiterst belangrijk om onze sporters plezier in hun sport te laten krijgen (en houden), maar natuurlijk willen wij tegelijkertijd ook ons materieel heel houden.

Na de opleidingsfase in onze vereniging hebben leden in min of meerdere mate te maken met ‘een zwart gat’. Niet iedereen kiest ervoor om sport op competitief niveau te gaan beoefenen. Vele roeiers en zeilers willen vooral plezier aan hun sport beleven. Daar hebben wij op dit moment eigenlijk te weinig voor te bieden.

Activiteiten die of geheel recreatief (b.v. snerttocht) of deels recreatief (b.v. zeilweek) zijn, mogen rekenen op een warme belangstelling.

In de komende jaren willen wij ieder jaar enkele activiteiten gaan ontwikkelen waarbij sport en gezelligheid hand in hand moeten gaan. Nadrukkelijk kijken wij dan ook naar activiteiten waarbij roeiers en zeilers zich tegelijkertijd kunnen manifesteren.

Hopelijk hebben wij over enkele jaren iets meer evenwicht tussen opleiding, prestatie en recreatie op onze vereniging. Dit alles natuurlijk onder het motto: ‘Behoudt het goede en voeg er iets nieuws aan toe’.

Heb je ideeën voor nieuwe activiteiten, of nog liever, wil je een activiteit mee ontwikkelen of organiseren, meld je dan bij mij (via voorzitter@roeienzeil.nl of spreek me gewoon aan op de vereniging). Ik zorg dat je aanmelding op de juiste plaats terecht komt.

No comments yet.

Geef een antwoord