Op een onbewoond eiland…

(1 oktober 2016, Voorzitter)

Het eiland vóór onze vereniging is, zoals jullie allemaal hebben kunnen zien, in ronduit slechte staat. Tussen de beschoeiing door wordt steeds meer grond door wind en golven weggeslagen. Gelukkig kan met subsidie van de provincie Zuid-Holland en stichting Veen tot herstel van het eiland worden overgegaan.

Onze vereniging heeft besloten om het eiland niet te gaan gebruiken voor verenigingsactiviteiten maar het terug te geven aan de natuur. Wel is er een plek om af te meren voor het eiland. Maar het eiland kan niet betreden worden.

Sterker nog, het midden van het eiland komt zelfs iets onder waterniveau. Deze natte gronden voorkomen dat er meeuwenkolonies zich zullen gaan nestelen. Als je wilt zien hoe ons eiland er ongeveer uit gaat zien, kijk dan eens naar het herstel van de eilanden bij de wisselsteiger. Al na een jaar of twee kan ons eiland er vergelijkbaar uitzien.

Bijgaand al een impressie hoe het eiland hersteld gaat worden (klik hier voor de bestektekeningen). De komende weken wordt een aanvang met het herstel gemaakt. Wij verwachten dat het eiland voor het nieuwe seizoen volledig hersteld is.

No comments yet.

Geef een reactie