Anne-Fleur pakt draad weer op

(19 oktober 2016, Toine Vergroesen)

Tijdens de Tromp Boat Race op 15 en 16 oktober j.l., een lange afstands wedstrijd (5,25 km) op het Hilversums Kanaal met ruim 650 ploegen uit heel Nederland, hebben de Goudse deelnemers Gert Velthuizen (16) en Anne-Fleur van der Zee (15) mooie resultaten behaald. Gert werd 7e in een veld van 37 skiffeurs. Anne-Fleur werd in de skiff 5e van de 22 en greep een dag later in de dubbeltwee met haar maatje Jessy Vermeer van roeivereniging RIC de overwinning in een tijd, die ook in de oudste junioren klasse goed voor de winst zou zijn geweest.

Gert 7e plek
Gert, die in zijn eentje de combinatie ploeg Gouda-Alphen vormde (!?), roeide op zaterdag een meer dan verdienstelijke race in de klasse voor jongens tot en met 16 jaar. Vooral het eerste kwart van zijn race was indrukwekkend. Daarbij liep hij duidelijk in op de direct voor hem gestarte latere winnaar. Omdat hij conditioneel nog een stap moet maken, kon hij de macht die hij in het eerste deel van de race etaleerde, nog niet volhouden tijdens de rest van de race. Desondanks roeide hij naar een verdienstelijke 7e plaats.

Anne-Fleur indrukwekkend
Anne-Fleur roeide zich zaterdag in de skiff voor meisjes tot en met 16 jaar verdienstelijk tussen de andere deelnemende “internationals”. Alleen de winnares zat ver voor haar; die was die dag echt een klasse apart. Op zondag startte Anne-Fleur in dezelfde leeftijdsklasse in de dubbeltwee samen met collega international Jessy Vermeer (RIC). Ondanks het feit dat ze geen enkele training in de dubbeltwee hadden gedaan werd van hen niets minder dan een overwinning verwacht. Dat geeft aardig wat druk. De manier waarop ze daarmee omgingen was indrukwekkend. Niet alleen werd het complete veld op een minuut of meer geroeid, ook de direct vóór hen startende dubbeltweeën voor meisjes tot en met 18 jaar moesten eraan geloven. De winnaressen van dat veld, ook internationals, kregen meer dan 10 seconden aan de roeibroek!

No comments yet.

Geef een reactie