Alix en Bente starten het jaar met zilver

(12 januari 2020, Toine Vergroesen)

Tijdens de Michiel de Ruyter jeugd ergometerwedstrijden op 11 januari in Uithoorn hebben Alix Muskens (13 jaar) en Bente van der Westen (14 jaar) beiden een zilveren medaille gewonnen. Alix in de categorie voor meisjes t/m 14 jaar (M14), Bente in de categorie meisjes t/m 16 jaar (M16). Daarnaast wonnen ze de M16 estafette samen met Jorinde van Maanen en Danique Liefhebber van roeivereniging Alphen.

Eerste wedstrijd
Alix verbeterde in haar eerste race over 250m haar PR met 0,1 sec tot 54.0 sec. Heel goed, maar er was echter één roeister veel beter, die roeide bijna 2 sec sneller.
Bente roeide een gedegen eerste race over 500m, maar kwam met 1:48.4 een luttele 0,2 sec tekort op de snelste roeister van de eerste race.

Tweede wedstrijd
Anderhalf uur later was de tweede race. Alix wist dat een verbetering van 2 seconden onmogelijk was en kon daardoor een iets andere race opbouw proberen. Met 55.1 sec bleef ze wederom 2 sec achter de nummer 1. Ruim voor de nummer 3 pakte zij daarmee de zilveren medaille.
Ook Bente probeerde een meer gelijkmatige race om aan het eind te versnellen. Dat laatste lukte helaas niet en met 1:50.1 bleef zij dit keer 0,9 sec achter de snelste van de tweede race. Ook voor haar resulteerde dit in een zilveren medaille.

Estafette
Als leuke afsluiter roeiden ze samen aansluitend nog een estafette over 2000m in de categorie voor meisjes t/m 16 jaar. Daarvoor hadden we de handen ineen geslagen met onze buurvereniging Alphen. Samen met Jorinde van Maanen en Danique Liefhebber werd met slechts 1 foute wissel de winst gegrepen in 7:39.9, bijna 6 sec voor de nummer 2. Maar belangrijker nog, het plezier spatte er af.

Op naar de derde wedstrijd op 25 januari 2020 bij De Eem.

No comments yet.

Geef een reactie