Alix en Bente starten hun roei-carrière met winst

(15 december 2019, Toine Vergroesen)

Tijdens de Laak Kampioenschappen Indoor Roeien (LKIR) op 14 december j.l. in Den Haag hebben Alix Muskens (13 jaar) en Bente van der Westen (14 jaar) beiden een gouden medaille gewonnen. Alix was de snelste in de categorie voor meisjes t/m 14 jaar (M14), Bente in de categorie meisjes t/m 16 jaar (M16). Beiden nestelden zich daarmee bovenaan in het klassement dat over drie wedstrijden zal worden opgemaakt.

Eerste wedstrijd
Bente startte furieus in haar race over 500m, iets te furieus. Lang zat ze ruim onder haar PR, totdat de onvermijdelijke ‘man met de hamer’ haar met een bezoek vereerde. De laatste 100m leken eindeloos. Daardoor net geen PR, maar desondanks toch de snelste van de eerste race in 1:48.3, bijna 1 sec voor de nummer 2.
Alix bleek in haar race over 250m over onvermoede krachten te beschikken en knalde er een voortreffelijke 54.1 sec uit, bijna 2 sec onder haar PR en voldoende om de nrs 2 en 3 met 0,6 sec achter zich te houden.

Tweede wedstrijd
Anderhalf uur is niet lang om iemand op te lappen die meer dood dan levend uit de eerste race is gekomen. Door de tweede race iets behoudender te starten wist Bente ondanks de aanwezige pap in de benen de schade uitstekend te beperken, 1:49.7, slechts 0,1 sec achter de snelste van de tweede race en dus ruim voldoende voor de dag-winst.
Alix, toch ook een klein jasje uitgedaan, wist haar voortreffelijke prestatie uit de eerste race bijna te evenaren, 54.4 sec. Ruim voor de nrs 2 en 3 die dit keer beide duidelijk langzamer waren. Ook zij pakte daarmee de dag-winst.

Estafette
Als leuke afsluiter roeiden beiden aansluitend nog een meer dan verdienstelijke estafette. Bente over 2000m, Alix over 1000m. Bente was samen met 1 jongen en 2 meisjes tweede in een veld tegen 3 jongens teams in de categorie t/m 18 jaar. Alix won samen met 3 meisjes van 12 jaar het veld voor meisjes t/m 14 jaar. Weliswaar zonder tegenstand, maar de medaille is er niet minder mooi om.
Tenslotte konden de verdiende prijzen ceremonieel worden opgehaald en werd moe maar voldaan de terugreis aanvaard. Op naar de tweede wedstrijd op 11 januari 2020 bij Michiel de Ruyter.