Beatrix Winterrace om warm van te worden

(2 december 2019, Yvette Engbers)

Op zondag 1 december j.l. gingen 2 compoploegen van start in de Beatrix WinterRace in Eindhoven, de damesploeg Opzij en Ronald den Boogert in de skiff. De wedstrijd over 6 kilometer werd gevaren op het Eindhovens Kanaal, een oud kanaal door een bosrijke omgeving. De bomen waren nog in herfstkleur en de vallende bladeren op het water maakten er een mooi plaatje van. Om alvast in winterstemming te komen konden we ‘s ochtends de nachtvorst van de autoruiten krabben. De boten waren zelfs nog niet geheel ontdooid bij aankomst in Eindhoven. Niettemin, na 6 kilometer oproeien naar de start waren zowel de ploegen als de boten op de goede temperatuur.

Opzij bestond deze keer uit Christine Koetsier (slag), Yvette Engbers, Marriette van der Wel en Marjo Broos met Annet Siegel als stuurvrouw. Coach Ties Kroezen fietste hard mee op de vouwfiets en gaf nog de nodige coaching om de boot goed weg te zetten met z’n allen. De boot lag flink volgepakt nadat alle lagen aan oproeikleding waren uitgetrokken, alleen de stuur zat nog heerlijk ingepakt in winterjack en skibroek. We hadden een goede start en konden al in de eerste kilometer de volgende ploeg inhalen. Zelf werden we op de hielen gezeten door Aross met hierin een oude RZVG-bekende, Daphne Lemmens; we waren behoorlijk aan elkaar gewaagd.

In de uitslag zagen we dat we ze met onze tijd van 26:34.9 nipt een seconde voorgebleven waren. We waren erg tevreden met onze steady race en de omgerekende splittijd van 2:13 op 500m. Hiermee eindigden we als derde van de vier veteranen-D vieren, en 5e van 9 in het overall D4 veld. De Dv4D ploegen van Beatrix en Breda waren echt een maat te groot voor ons.

Ronald den Boogert (H1xE) finishte in een tijd van 29:35.4.

Opzij warm ingepakt nog in de startzone

 

Ronald den Boogert Foto: Jan Klinkenberg

No comments yet.

Geef een antwoord