App voor leden RZVG tijdens sportbeoefening…112NL

We zeilen, roeien en suppen binnen onze vereniging dat het een lieve lust is!

Het kan voorkomen dat we tijdens deze sportbeoefening ons niet helemaal lekker gaan voelen. Teamgenoten / instructeurs / beheerder kijken dit even aan en kunnen dan beslissen: ‘elke seconde telt!’

De Rijksoverheid heeft een 112NL app geïntroduceerd die door iedereen in noodgevallen gebruikt kan worden.

De 112NL app helpt je om in noodsituaties contact te maken met de 112 meldkamer. Ook voor mensen die slechthorend of doof zijn of moeite hebben met praten.

Erg handig is dat de 112NL app je gps locatie kan meesturen. Dat scheelt kostbare tijd als je in het plassengebied of in onbekend water de meldkamer belt.

Deze 112NL app heeft tevens een chatfunctie die het gesprek vertaalt in de taal die je spreekt. Dit is niet mogelijk als je met 112 belt. Medewerkers van de meldkamer starten een chatgesprek als zij merken dat praten lastig gaat. Of als je dit bij het instellen van de app hebt aangegeven. Je kunt zelf geen chat starten.

Iedereen kan de 112NL app gebruiken.

Na het downloaden van de 112NL app kun je aangeven wat je persoonlijke kenmerken zijn. Bijvoorbeeld slechthorend. Deze persoonlijke informatie en je locatie worden bij een melding meegestuurd naar de meldkamer. De medewerker van de meldkamer kan je dan beter en sneller helpen.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/alarmnummer-112

Download de 112NL app vandaag nog. Want elke seconde telt!

(27 september 2022 – Ineke Verkaaik-Hogervorst, voorzitter)

 

 
No comments yet.

Geef een antwoord