Beatrix WinterRace 2018

(26 november 2018, Annet Siegel)

Op zondag 25 november j.l. stond voor 2 compoploegen de Beatrix WinterRace in Eindhoven op de agenda. Op de zondagochtend werd dus de botenwagen geladen met de Sperwer (vier) voor de damesploeg Opzij en de nieuwe Kievit (skiff) voor Ronald den Boogert.
Opzij bestond deze keer uit Marjo Broos, Annemieke van Agthoven, Annet Siegel en Christine Koetsier, met Anja Boogaard als stuurvrouw.
We hadden ook de opdracht om een extra skiff  af te leveren in Eindhoven, als bijdrage aan de nieuw opgerichte vereniging Het Anker.

De Kievit was zó nieuw dat deze nog niet eens was gedoopt tijdens een ALV. Maar ja, kiezen om de boot te gebruiken waarvoor deze bedoeld is (varen), of hem achter te laten voor de ALV die zondag…die keuze was snel gemaakt. Tijdens het opriggeren in Eindhoven hebben we er maar een momentje van gemaakt, en de video naar aftredend roeicommissaris Vincent opgestuurd.

De wedstrijd over 6 kilometer wordt gevaren op het Eindhovens Kanaal, een oud kanaal door een bosrijke omgeving. De finish is voor het clubgebouw van RV Beatrix. Dat betekende dus eerst 6 kilometer vanaf de vereniging oproeien naar de start. Het weer was alles wat je van een winterwedstrijd kon hopen: koud en grijs, maar windstil en zonder regen. Tijdens het oproeien konden we dus mooi opwarmen.

Ons nieuwe ploeglid Mariette van der Wel was, compleet met fiets, paraat. Zij zorgde voor de mooie herfstkiekjes en de nodige aanmoedigingen. Ook Bregtje Hermans (oud-lid van RZV Gouda, maar nu lid van RV Beatrix) fietste met ons mee. Bregtje had met haar ploeg in het ochtendblok al een streeftijd voor ons neergezet, zodat we precies wisten wat er van ons verwacht werd.

6 Kilometer is best ver. We hebben er uiteindelijk 27:50.5 (2.19 per 500m) over gedaan, een 6e plek. We waren tevreden over onze haal en zijn mooi ‘bij elkaar’ gebleven. Tijd had natuurlijk beter gekund (als we 16 seconden sneller waren geweest hadden we de 4e plek), maar er moet wat te wensen blijven. En soms komen wensen uit: bij het nakijken van de uitslagen op basis van de omgerekende tijd blijken we alsnog vierde, met 26:34,12!

Ook Ronald was tevreden, met 29:06.2 (2.26 per 500m) eindigde hij achteraan in een heel sterk veld.

Al met al was het een mooie dag, op prachtig roeiwater.

No comments yet.

Geef een reactie