Voorzitter nu allround watersporter!

(19 november 2018, Voorzitter)

Eindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Ik heb mij in het begin van dit jaar aangemeld voor de cursus BRO light.

Half mei liep ik thuis een beetje te kissebissen. Wat zou je nou het beste kunnen aantrekken bij het roeien? De derde outfit leek mij wel goed… Eigenlijk zag ik eruit als een zeiler, maar daar kwam al snel verandering in. Onwennig liep ik naar de giekenloods waar mijn instructeurs ons in vol ornaat stonden op te wachten. Hans leek de baas van het stel en wij moesten hem, maar ook José en Robert maar gehoorzamen.

De roeihaal bleek uit veel fases te bestaan. Overal kan je wat goed maar vooral ook wat fout doen. Eerst gaan we op de ergometer; een spartaans toestel. Als zeiler heb ik wel eens vol bewondering gekeken hoe de bemanning van de heren acht zich volledig gelijk op deze machinerie voortbewoog. Nou zo zag dat er bij ons dus niet uit. Na een half uurtje droog oefenen gingen we het water op, dacht ik. Dat bleek een grote misrekening, want eerst werden we de bak ingedreven. Roeien met riemen met gaten in het blad, dat leek mij niet op te schieten. Wederom bleek dat je heel veel fout kan doen bij het roeien.

De 2e les gingen wij echt het water op. Eerst maar eens instappen. Zo’n roeiboot is maar zwak gebouwd, want je mag bijna nergens op gaan staan, onhandig… Dan echt het water op, afzetten gelijk, en weg zijn we. Bij het oprijden met het bankje heb ik het gevoel dat de boot meteen om zal slaan, maar dat blijkt met dit type boot toch mee te vallen. Niet veel later gaan we het clippen oefenen. Mijn hersenen vinden dat een paar bewegingen teveel. Ik bak er ronduit niets van.

De hele week zie ik al een beetje op tegen de volgende les, want dan ga ik natuurlijk ongenadig door de mand vallen. Dan gebeurt er iets geks. Na een week blijkt dat clippen veel makkelijker te gaan. Het is net of mijn hersenen de hele week hebben doorgeoefend. Handig… En zo gaat het steeds, wat vandaag onmogelijk leek, blijkt volgende week goed te doen. En zo leer ik langzaam maar zeker een beetje roeien.

Kortgeleden heb ik examen gedaan (nodig bij BRO light) onder het toeziend oog van Jos en Vincent. Wonder boven wonder ben ik geslaagd! Inmiddels draag ik al enige tijd onze prachtige roeikleding. Als ik op zaterdagmiddag de zeilers gedag zeg, herkennen zij mij eerst niet. Daarna melden zij mij veelbetekenend dat het mij geweldig staat. Om te eindigen met een lachsalvo! Natuurlijk hebben zij gelijk. Dat pak staat mij als geen ander. En zo ben ik roeiend en zeilend voorzitter geworden….

One Response to Voorzitter nu allround watersporter!

  1. Robert scheen 30/11/2018 at 00:06 #

    Gefeliciteerd

Geef een antwoord