Bolle Bok in de takels!

(29 november 2018, Commissaris Vastgoed en Vloot)

Het is inmiddels een traditie: op de 2e dinsdag in november gaan de boten de kant op.

Met hulp van een mobiele takelwagen en onder bezielende leiding van Peter Schouten heeft de klussenploeg alle verenigingsboten en de boten van de leden weer op het droge gelegd. Zo ook de Bolle Bok. Voor onze nieuwe beheerder, Arno Rijnhout, was dit, als eerste keer, een nieuwe ervaring.

Het binnen- en buiten opslaan van de boten is altijd een hele puzzel. Afgelopen zomer hebben we kritisch gekeken naar wat we allemaal opslaan en hoe we dat doen. Door wat kleine aanpassingen en een andere indeling hebben weer wat meer ruimte kunnen winnen. Dat betekent dat we alles ruimer en beter toegankelijk hebben kunnen wegzetten.

Over hijsen gesproken: onlangs zijn zowel de takel als het loopwerk van de lier vernieuwd. Na ruim 25 jaar trouwe dienst waren de wielen van het loopwerk totaal versleten en was de takel niet meer veilig. De nieuwe takel hijst ook weer maximaal 2000 kg uit het water. Voor boten die zwaarder zijn dan 2000 kg verwijzen wij naar De Jong of Moons. Voor leden is het takelen gratis: zie https://www.roeienzeil.nl/vereniging/haven-en-lier-2017-2018/. Wel even afstemmen met Arno Rijnhout!

No comments yet.

Geef een antwoord