Bericht vanuit werkgroep VBR t.o.v. restaurant Loetje

Zoals jullie weten, werkt onze vereniging samen met andere verenigingen en vele bewoners van de Notaris d’Aumerielaan en de Groene Ree in de werkgroep Veilig en Bereikbaar Reeuwijk (VBR). Het belangrijkste onderwerp bij de besprekingen is de wijziging van het bestaande bestemmingsplan van de locatie aan de Elfhoevenplas. De laatste aanpassing van het bestaande plan is gedaan om de capaciteit van de restaurantlocatie te kunnen verhogen.

De werkgroep VBR heeft namens alle aangesloten partijen bezwaar gemaakt tegen de vergroting van de omvang van het restaurant (niet tegen de komst van een ‘kleiner’ restaurant). De belangrijkste bezwaren van de werkgroep VBR zijn de toename van de verkeersintensiteit, de onveiligheid en onvoldoende parkeerplaatsen. De claims worden onderbouwd door een verkeerskundig onderzoek. Deze procedure loopt bij de Raad van State. Er is een zitting gepland op 17 oktober 2022.

Gezien de eerdere bezwaren heeft de gemeente in het bestemmingsplan opgenomen dat de capaciteit beperkt moet blijven tot 160 zitplaatsen. Hoewel er bezwaren lopen, kreeg de ontwikkelaar toch toestemming te gaan bouwen. Nu blijkt dat de gemeente een vergunning heeft afgegeven op basis van ruim 300 plaatsen. De werkgroep VBR heeft een bezwaar ingediend tegen het afgeven van deze vergunning.

Hangende de procedure bij de Raad van State gaat Loetje Reeuwijk aanstaande donderdag 18 augustus open. Hoewel er ruim 300 zitplaatsen zullen zijn, heeft Loetje aangegeven slechts 160 plaatsen te gaan gebruiken.

Vanuit de werkgroep VBR blijven wij jullie op de hoogte houden.

 

( Bestuur RZVG – 17 augustus 2022 )

No comments yet.

Geef een antwoord