Beter roeien / beter instructie geven

(29 december 2017, Roeicommissaris)

Speciaal voor nog niet zo ervaren roei-instructeurs, alsmede roeiers die wat meer achtergrond willen hebben bij de roeitechniek, of roeiers die hun ploeggenoten willen kunnen coachen tijdens het roeien van het rondje plas, organiseren we binnenkort een serie interactieve avonden. Deze avonden zullen worden begeleid door Theo van Catz.

Een omschrijving van de inhoud van de avonden:

1e avond (maandag 15 januari): theorie achter de roeihaal. Deze avond wordt de volledige roeihaal behandeld incl. enkele filmpjes. Sessie staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in de roeihaal.

2e avond (dinsdag 30 januari): voor beginnend/minder ervaren instructeurs: systematiek van het observeren, herkenning van basisfouten en analyse waar die fouten zijn ontstaan.

3e avond (maandag 5 februari): vervolgavond voor instructeurs, waar de oefeningen om verbeteringen te realiseren worden behandeld.

4e avond (dinsdag 20 februari): het observeren van de bladbewegingen vanuit de stuurstoel en bijbehorende analyse en oefeningen.

5e avond (dinsdag 6 maart): voor meer ervaren instructeurs: dieper ingaan op foutherkenning, analyse en bijbehorende oefeningen. Een must voor iedere instructeur.

Totaal dus 5 avonden van 19.30 tot 22.00 uur met 15 min pauze.

Op dinsdag 13 februari zullen we ook nog een avond organiseren met focus op de theorie van het sturen. Meer informatie hierover volgt.

Geef je op via de website (klik hier: https://roeizeilgouda.e-captain.nl/activities.php?id_item=2172&id_date=3237). Wij rekenen op een grote opkomst.

No comments yet.

Geef een reactie