Bicknese Beker 2021 voor Jaap de Vries

Elfhoeven zeiler Jaap werd in 2017 lid bij de Roei- en Zeil, niet om te gaan zeilen maar om te gaan roeien, want dat is toch ook wel een leuke sport en de Roei- en Zeil is toch ook wel een gezellige vereniging had hij gehoord van zeilmaatje Chris.

Opmerkelijk is dat hij al in 2018 zijn COR diploma haalde, daarover straks nog meer…

Iedereen die Jaap een beetje kent weet dat hij zeker niet alleen een consumerend lid is maar zich altijd zal inzetten voor een vereniging waar hij lid van is. En gelukkig maar!

Het recreatieroeien, wat de meeste van onze roeiers doen, werd door deze doorgewinterde projectmanager voortvarend aangepakt. Als coördinator van het recreatieroeien haalde hij eerst de ervaringen en wensen op middels een enquête, vervolgens werden de verschillende activiteiten gestructureerd en onder één platform gebracht. En tenslotte zorgde hij, voor zover nog nodig, voor uitstekende mensen die een activiteit coördineren. Dit alles op een buitengewoon efficiënte en transparante manier, waardoor iedereen precies weet waar hij aan toe is en wat er wordt verwacht. De uitkomst: een goed draaiende recreatieafdeling met enthousiaste vrijwilligers en vele activiteiten, van succesvolle winterroeitochten tot de Goudse Mijl training.

In de roeicommissie is Jaap ook een gewaardeerd lid met een bredere kijk dan alleen het recreatieroeien.

En tenslotte, Jaap is ook nog COR instructeur. Het is opmerkelijk dat Jaap één jaar na zijn BRO al z’n COR haalde. Nu wordt immers minstens 1 jaar extra roei-ervaring gevraagd voordat je überhaupt je mag inschrijven voor deze cursus.

Het is daarom zeer verdiend dat Jaap bij de ALV van vorige week de Bicknese Beker, de Beker voor een vrijwilliger die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het roeien, heeft ontvangen.

(19 april 2022, Roeicommissaris)

No comments yet.

Geef een reactie