Internationale Optispring Regatta

De Optispring in Port Zélande zit erop voor de gehele @optimistclubnederland. Onder de 140 internationale deelnemers waren 2 van onze wedstrijdzeilers Puck Habets (NED 3345) en de wat meer ervaren Thijmen Kremers (NED 3258). In het weekend van 9 en 10 april jl. behaalden onze zeilers in deze officiële kwalificatie wedstrijd voor Optimist de volgende plekken: Thijmen op 77 en Puck op 98.

Het weer in 2 uitersten

Zaterdag stonden onze zeilers met toch gespannen koppies op tijd klaar voor de voorbespreking, hun eigen boten al helemaal opgetuigd. Windkracht 5/6 was aanwezig op het Grevelingenmeer. En daar kan het nog net even wat harder waaien. Oftewel in zeiltermen: 20 knopen met uitschieters naar 23. Hozen stond gegarandeerd op het programma 😉. Puck sloeg voor aanvang van de wedstrijden al om. Geen probleem natuurlijk, maar dat maakte het voor haar wel extra koud de hele dag. Ook voor Thijmen is dit weer een extra en leuke uitdaging. En het zorgt voor spectaculaire foto’s!

Zondag daarentegen was het bijna windstil, de hele dag zijn ze op het water geweest. En wachten, wachten, wachten, tot ze mochten starten. Ieder team legt dan aan bij de rib van zijn eigen coach. Daar wordt de theorie uitgelegd, gekletst, spelletjes, een team had een kaartspel bij zich. Ook dat hoort bij zeilen: wachten. Uiteindelijk moesten ze nog snel van het water worden gesleept aangezien er opeens donkere wolken in zicht waren. Onweer en sneeuw dus! Only in The Netherlands deze verschillende weersomstandigheden.

Trainen Team Rotterdam

Onze 2 wedstrijdzeilers trainen extra met Team Rotterdam. In februari zijn ze daar alweer begonnen. Thijmen in Team Rotterdam 1 en Puck in Team Rotterdam 2. Natuurlijk blijven ze zeilen onder de vlag van de RZVG! Dat is en blijft hun thuisclub.

In mei beginnen de trainingen weer bij onze Roei en Zeil Gouda en ook daar zullen Puck en Thijmen bij de andere wedstrijdzeilers aansluiten op de woensdagen en evt. vrije weekenden.

(19 april 2022, Vivian Habets)

 

No comments yet.

Geef een antwoord