Blik voor Opzij op Beatrix winterrace

(7 december 2017, Yvette Engbers)

Op 26 november j.l. werd de Beatrix winterrace in Eindhoven geroeid, 6000 meter op het Eindhovens kanaal. Een schijnbaar makkelijk rechtaan/rechttoe parcours, geflankeerd door fraaie herfstige eiken.

De compoploeg Opzij in de veteranen D opstelling besloot dit jaar zuidwaarts te gaan, zodat onze boeg Marjo Broos het kon opnemen tegen dochter Bregtje Hermans. Dit leverde een vierde plek op in een veld van tien dames vieren en, verrassend, BLIK in het veld dames veteranen C en hoger!

Maat 48
De leenboot met schoenen maat 48 en afgesteld op een herenploeg bleek dus geen probleem. Ook de voorbode van de eerste snoek na het openschieten van de dolpen van de boeg, geen punt. Het kanaal bleek in het echt wat lastiger dan op Google Maps. Door smalle stukken (krap voor inhaalacties), 3 bruggen met inhaalverbod en een paar flauwe bochten, hoefde stuur Annet Siegel zich hier niet te vervelen en de roeiers moesten hun riemen goed vasthouden.

Snoek
De start ging goed en we pakten meteen een goed ritme om 6km vol te houden. Christine Koetsier op slag, daarachter Yvette Engbers, Anja Boogaard en Marjo. De door ons opgelopen ploeg nr.73 maakte het ons lastig. Onze eerste poging om in te halen, om als eerste bij een brug te zijn, werd afgeslagen. Bij de tweede inhaalactie was het kanaal te smal en kwamen de riemen in elkaar, door een daaropvolgende snoek in onze boot moesten we laten lopen. Met de nodige adrenaline pakten we de boot weer op en schoven we 73 eindelijk voorbij. Ook 75 was nog steeds uit zicht. Een kilometer voor de finish uit het niets, nóg een snoek en weer moesten we laten lopen. Maar ook die actie bleek ons niet van een blik af te kunnen houden. Kortom, een rare maar mooie race met een verrassend eindresultaat. Volgend jaar weer!

No comments yet.

Geef een reactie