Bloktijden voor het gladde roeimateriaal

(27 februari 2019, Roeicommissaris)

Met ingang van 23 maart a.s., dus vanaf het weekend na de Head of the River, zal op de zaterdagochtend voor het gladde roeimateriaal gelden dat slechts in bloktijden kan worden geroeid.
Dit besluit is genomen in de compo-vergadering en is ingegeven door de wens om het gebruik van roeimateriaal te optimaliseren. Met name de druk op de skiffs en de tweeën neemt toe. Om te zorgen dat ons roeimateriaal zoveel mogelijk ingezet kan worden om aan ieders roeiwensen tegemoet te komen, is gekozen om op het drukste dagdeel van de week te starten met de bloktijden. Op termijn zal een eventuele uitbreiding naar andere momenten worden bekeken (de zondagochtend en door de week ‘s avonds).

De bloktijden op de zaterdagochtend zijn als volgt:

  • Blok1: vanaf 8.30 tot uiterlijk 10.00 uur
  • Blok2: vanaf 10.00 uur tot uiterlijk 11.30uur
  • Blok3: vanaf 11.30 uur

Om 8 uur starten mag, mits de boot uiterlijk om 10 uur terug is aan het vlot.
Ook om 9 uur starten mag, maar ook dan geldt: uiterlijk 10 uur terug aan het vlot.

De bloktijden gelden voor al het gladde materiaal, met uitzondering van het skiff1 materiaal. Dus wel voor de achten, vieren, tweeën en skiff2 boten.

Een en ander betekent dat het met name om 10 uur behoorlijk druk zal zijn op het vlot. Om de overdracht van de boot goed te laten verlopen is het handig als vertrekkende ploegen op tijd op het vlot aanwezig zijn en een boot direct kunnen overnemen van de aankomende ploeg. Stellen doen we op het water.

Mocht een vertrekkende ploeg nog niet compleet zijn, laat dan als aankomende ploeg de boot niet aan het vlot liggen, maar haal deze uit het water zodat er voldoende plek is aan het vlot voor andere ploegen om de boot over te dragen.

In de eerste weken zal een en ander vast nog wel wat wennen zijn, maar we rekenen op ieders medewerking, geduld en begrip om dit goed te laten werken.

Binnenkort hopen we ook de start van het elektronisch afschrijven te kunnen aankondigen.

No comments yet.

Geef een antwoord