Bril te water

Op woensdag 8 september was het een mooie dag, 27 graden, een stralend blauwe hemel. We zouden gaan varen met de sloep. Mijn zonnebril op en mijn gewone bril in de broekzak van mijn korte broek. Bij het opstappen in de boot gleed mijn bril met brilhoesje ongemerkt in het water. Mijn vrouw, die op de steiger stond, zag het gebeuren, maar voordat we er erg in hadden, was de bril met koker onder water verdwenen.

Tussen de middag ben ik met mijn dochter gaan zoeken met schepnet om e.e.a. boven water te krijgen. Echter zonder resultaat. Toen zaterdag  daarna vrienden het verhaal hoorden, boden zij aan om met een sterke magneet te gaan zoeken. Na lang zoeken kwam alleen het hoesje van de bril boven water. De bril was uit het hoesje geschoven.

Mijn dochter maakte me erop attent dat er een stichting is met o.m. duikers, die probeert deze zaken terug te vinden. Zaterdagmiddag maar eens gezocht op internet en een mailtje gestuurd. Zaterdagavond werd ik al gebeld. Ik legde de situatie uit. Ze zouden op korte termijn komen. De kosten: € 25 per geval en een km vergoeding van € 0,25 per km.

Vrijdag 17 september ging de telefoon om 16.15 uur. De duiker zou er die avond zijn. Voorzitter Chris een app gestuurd wat er ging gebeuren en ook hij was erbij.

Ik legde uit waar volgens mij de bril moest liggen. De plek werd gemarkeerd, de duiker ging in het water. Na nog geen 30 seconden kwam hij boven met mijn bril!

In het verleden hebben meerdere leden hun bril tijdens het zeilen of roeien verloren. In dat geval mail deze stichting: www.gevonden-verloren.nl  contactgegevens 06-29067470 of 06-29413407

(20 september 2021, Herman Verzijl / Chris Stoffer)

 

One Response to Bril te water

  1. Leuk artikel trouwens. We hebben u graag geholpen. En staan ook voor andere leden graag tot uw beschikking. Trouwring ketting of hanger alles met een dierbare emotionele waarde. Speuren we graag voor u op. Zolang de plek van verlies goed bereikbaar en toegankelijk is. Kunnen onze duikers en ook landzoekers met hun metaaldetector het proberen te vinden voor.
    Mvg Gijsbert van Stichting gevonden-verloren.nl

Geef een reactie