BRO 5 sluizentocht

(18 september 2018, Miriam Geneugelijk, Trudie Heijstek  )

Onder een prachtige zon verzamelen we ons voor de BRO 5 sluizentocht. We hebben er zin in! Na de laatste instructies en de bootindeling wordt er gestart met het uitbrengen van de boten. Iedereen klaar, starten maar!

Over de Breevaart roeien we naar de eerste Sluis, de sluis van Reeuwijk. Onderweg staat onze Ernst en familie en vrienden van onze roeiers klaar met de camera. Ook worden er snoepjes uitgedeeld door de moeder van één van onze instructeurs. Na een beetje passen en meten liggen we met z’n allen in de sluis en dan wordt er een hele plons water binnengelaten. Spannend! Op weg naar de binnenstad van Gouda, bij de Karnemelksloot, is onze brugwachter “not amused” als we onderweg wisselen van plek, op het water of aan de kant.

In Gouda is het passen en meten door de smalle grachten en die ene brug met die lastige hoek. Middenin in de stad leggen we aan. Op zich niet moeilijk, maar het gelijk uitstappen doen we maar niet. Eén voor eén uitstappen en elegant de opstap nemen naar de kant. Op de markt strijken we neer voor een welverdiend lekker Gouds bakkie koffie met appeltaart en slagroom. Eén van de gastheren van Juuls is jarig, en natuurlijk wordt hij door ons toegezongen en gezoend! Zijn dag kan niet meer stuk, en de onze eigenlijk ook niet.

Na deze stop vervolgen we onze weg. We zijn een bezienswaardigheid voor veel mensen op de wal. We roeien onder brede bruggen, lage bruggen, smalle bruggen, sluizen. Er wordt zelfs een stukje over de IJssel en de Gouwe geroeid. Er worden grapjes gemaakt, er worden instructies gegeven, maar bovenal…iedereen geniet !

Terug in de binnenstad van Gouda leggen we weer aan en zetten we koers naar “Zoet en Zalig” voor een heerlijke lunch. Iedereen is enthousiast en er worden plannen gemaakt voor deelname aan de Goudse Mijl. Na de lunch gaan we zachtjesaan terug richting de sluis van Reeuwijk. Nu zijn er enkelen onder ons die een beetje ongeduldig zijn en van een uitdaging houden…en jawel die brug bij de Karnemelksloot, daar hebben we toch helemaal geen brugwachter voor nodig!?! We kunnen daar zo ook wel onderdoor. Zo gezegd zo gedaan!

Terug in Reeuwijk kunnen we moe maar voldaan terugkijken op een fantastische dag vol gezelligheid met elkaar. Een dankwoord aan de organisatie, de instructeurs en fotograaf Ernst is zeker op zijn plaats!

(De BRO 5 sluizentocht werd met verschillende groepen geroeid op 26 augustus en 1 september.)

No comments yet.

Geef een antwoord