Kazentocht

(21 september 2018, An van Veen)

Op 8 september j.l. werd de Kazentocht geroeid. Een tocht van ongeveer 50 km die in een stevig tempo werd geroeid. Er waren maximaal 3 boten beschikbaar waardoor we met 11 mensen op pad konden. De route liep via kaasstad Gouda naar Oudewater en Linschoten naar de kazengemeenten Woerden en Bodegraven.

Het was een prachtige dag met veel zon en een stevig windje. Het eerste deel roeiden we, na de Breevaart, dwars door Gouda. In het begin passeerden we veel sluizen. Altijd spektakel en een hoop plezier. Daarna via de Hollandse IJssel naar Oudewater, waar we even de benen konden strekken en een kop koffie hebben gedronken.

Vervolgens via Linschoten naar de kaasstad Woerden. Je komt daar letterlijk langs de oude kaaspakhuizen. Inmiddels hebben deze een andere functie gekregen. In de haven vonden we plek voor onze roeiboten; er volgde een heerlijke lunch in het stadshotel.

 

Daarna in stevig tempo via de Rijn op weg naar Bodegraven en langs Fort Wierickeschans richting de Reeuwijkse Plassen. Bij de Prinsendijk en de Kippenkade moesten we de boten voorzichtig uit het water halen; klunen met boten is een sport apart! Aan het einde van de middag werden we welkom geheten door Arno en konden we afsluiten met een glas wijn en een biertje. Het was een geweldige dag; een oer-Hollands landschap in prachtig zonlicht!

Als je belangstelling hebt voor marathontochten (> 50 km) en je beschikt over een goede fysieke conditie, dan kan je je aanmelden bij de beheerder van de Marathon whatsappgroep: Anke Vens, email: ik_heet_anke@live.nl.

No comments yet.

Geef een reactie