Cas Dirksen maakt verdienstelijk debuut

(28 april 2019, Toine Vergroesen)

Amsterdam, 19-21 april 2019. De 16-jarige Cas Dirksen heeft op het Nederlands Kampioenschap in de skiff voor jongens tot en met 16 jaar zijn debuut als wedstrijdroeier gemaakt.

Vrijdagavond kwart over acht probeerde hij zich via een time trial, een tijd race over 1900 m, voor de kwartfinales op zaterdag te plaatsen. Met een 35e plaats kwam hij ondanks een verdienstelijke race duidelijk nog wat kracht te kort. Daarbij moet wel worden vermeld dat ongeveer 60 roeiers van zijn leeftijd niet eens hadden ingeschreven voor de skiff, omdat ze zich bij voorbaat kansloos achtten.

Op zondag roeide Cas in een gestuurde dubbelvier met drie jongens van de Alkmaarsche, waarvan er zich maar één ook voor de skiff had ingeschreven, zijn eerste boord aan boord races over 2000 m. Boord aan boord namen ze wel heel letterlijk, want in de voorwedstrijd lagen ze de hele race naast een ploeg van het Spaarne, om met 1 m voorsprong de 3e plaats te pakken en de finale te halen!

In de finale herhaalden ze dit 1500 m tegen een Tromp-Pampus combinatie, om uiteindelijk met duidelijke voorsprong een vijfde plaats te bemachtigen!

One Response to Cas Dirksen maakt verdienstelijk debuut

  1. Theo van Catz 28/04/2019 at 19:43 #

    Heel goed gedaan CAS, smaakt naar meer toch!

Geef een reactie