Coachroeien verslag blok 1

(26 juli 2019, Jaap de Vries)

Er is gestart met video opnames en ergometer tests om vaste roeihaal routines in de boot te oefenen over 12 maandagen. Het eerste blok, 15 april – 1 juli j.l., is afgesloten met stuurmodules via een rondje plas, begeleid door de coaches, met daarna een gezellige bijeenkomst en evaluatie van de leerpunten voor het volgende blok in najaar 2019.

De eerste groep heeft nu op de maandagavond een datumprikker groep gevormd en gaat door met zelflerend coachroeien dit seizoen.

Daarnaast hebben we een roeiclinic gegeven met 3 enthousiaste ploegen op 25 mei j.l. (clinic 29 juni afgelast vanwege de warmte). Een zaterdagmiddag met video opnames, ergometer oefeningen en een gezamenlijke lunch met bespreking van de aandachtspunten. En daarna een rondje plas, begeleid door de coaches, voor roeihaal- en stuuroefeningen, die werd afgesloten met een aangeklede borrel op de sociëteit. De deelnemers hebben het erg naar hun zin gehad!

Coachroeien is maatwerk, opgezet voor C-materiaal roeiers en heeft tot doel te schaven aan de roeitechniek en verbeteren van de cohesie tussen recreatieve roeiers. Er is nog beperkt ruimte om deel te nemen in de clinics voor roeiploegen op zaterdag 7 september en 5 oktober a.s.: geef je z.s.m. op via Jaap de Vries (recreatieroeien@roeienzeil.nl.

No comments yet.

Geef een reactie