Combi wedstrijden Reeuwijkse Plassen 12-13 september

(27 september 2020, Gert-Jan Kremers)

Ondanks de coronaperikelen hopen we dit najaar alsnog een prachtige Combi-Rotterdam wedstrijdserie te kunnen organiseren.

Op 12 en 13 september j.l. heeft de RZVG samen met WV Elfhoeven een zeer geslaagd weekend jeugd wedstrijdzeilen georganiseerd. Dit weekend was het eerste van de regionale Combi-Rotterdam wedstrijden.

Beide dagen verschenen er ruim 40 bootjes aan de startlijn, waaronder Optimisten, Splashes, Lasers en RS Feva’s. Het weer was goed, met eerst wat bewolking maar daarna veel zon en vooral beide dagen een lekker windje, waarbij het heerlijk zeilen was. Door de goede begeleiding op het water door de jeugdinstructeurs, was het voor iedereen mogelijk om de boeien te ronden en de finish te halen. En waar je bij de eerste wedstrijd soms hoorde: ‘Waar moet ik heen?’, was het op het einde vooral: ‘Jippie, ik kan het alleen!’.

Voor de beginnende zeiler zijn de combi wedstrijden bij uitstek geschikt om kennis te maken met het wedstrijdzeilen.

Het Combi-Rotterdam avontuur wordt vervolgd op zaterdag 3 oktober a.s. bij ZCK in Hank. De wedstrijd op zondag 4 oktober bij de WSV Binnenmaas te Mijnsherenland is afgelast.

Meer informatie via https://www.combi-rotterdam.nl/

No comments yet.

Geef een reactie