Twee maal 1ste plaats bij Combi-Rotterdam jeugd zeilwedstrijd in Hank

(9 oktober 2020, Gert-Jan Kremers)

Na een spetterend weekend op de Reeuwijkse plassen eind september, kreeg de Combi-Rotterdam jeugd wedstrijdzeil-serie zaterdag 3 oktober j.l. een vervolg bij de Zeil Club Hank nabij de Biesbos.

Er werd deze keer gezeild in de Laser 4.7, Splash en Optimist klasse. Met een opkomst van 24 zeilers werd het een spannende en vooral gezellige dag. Het weer zat niet erg mee: veel regen en niet erg warm. Maar wel genoeg wind, al was het met windschiftingen en windstiltes goed opletten om de optimale koers te houden. Alle ingrediënten voor een spannende strijd dus!

De Lasers (2x) en Splashes (6x) gingen samen van start. Vanuit Gouda deed Tessa Wisse mee in de gele Splash Marsupilami. Zij won de eerste 2 races en maakte het zelfs de lasers nog moeilijk. Daarna kwam Noor Wortelboer van ZCK Hank sterk terug en won de laatste 2 races. Maar dat mocht niet baten; Tessa behield haar 1ste plaats. Met deze overwinning staat ze op dit moment eerste in de Combi-Rotterdam serie.

Naast Lasers en Splashes zeilden ook de Optimisten mee. Vanuit Gouda deed Thijmen Kremers mee in de Groene klasse. Met 10 bootjes was dit ook het grootste deelnemersveld van de dag. De Kurenpolder staat erom bekend dat het vaak moeilijk zeilen is, maar de beginners vonden goed hun weg. Ook Thijmen sleepte met 3 overwinningen uit 3 wedstrijden voor Gouda de overwinning binnen. En ook hij gaat op dit moment aan de leiding in Combi-Rotterdam serie.

Ook zin om te wedstrijdzeilen? De volgende en waarschijnlijk laatste Combi-Rotterdam wedstrijd van het jaar staat gepland voor zaterdag 24 en zondag 25 oktober a.s. en vindt plaats op de Kralingse Plas in Rotterdam. Opgeven kan via de Combi-Rotterdam website: https://www.combi-rotterdam.nl/. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de zeilcommissaris.

No comments yet.

Geef een antwoord