Coupe des Jeunes, Leerdam 2022

Zaterdag met de regio-jeugdroeiers een heerlijke dag beleefd in Leerdam tijdens de Coupe des Jeunes, de jeugdversie (1,5 km) van de Linge-bokaal die twee weken later is.

Voor het eerst namen we eigen boten mee, een dubbeltwee en twee skiffs, op de kleine botenwagen. Wat onwennig werd er vrijdag afgeriggerd en opgeladen, GEEN moertjes en ringetjes laten vallen aub! Alles werd goed vastgebonden onder toeziend oog van Bart, die de botenwagen zou trekken de volgende dag.

Eenmaal op het botenterrein naast de vereniging van Leerdam, moest alles weer in de goede volgorde opgeriggerd worden. Dat leek zonder problemen te gaan, totdat Ruben ging oproeien en helemaal geen ruimte had om uit te pikken, HELP! Terug naar het vlot, rennen voor het gereedschap, even de drukstangen omdraaien, oeps ringetjes van de dol in het water gevallen, gauw een paar ringetjes gekregen van de materiaalman van Leerdam, die ze ontspannen uit zijn zak toverde, en roeien maar. Wat een adrenaline. Het heeft Ruben niet gedeerd, want hij werd tweede in het goed bezette jongens 14 veld!

In de verder relaxte sfeer van de dag konden de anderen ook het beste in zichzelf naar boven halen. Kaya en Xi-Anne hadden helaas geen tegenstanders in het meisjes 18 veld, maar hebben goed geroeid; ze waren dik tevreden.

Dan was er nog Sarah, die in haar meisjes 12 veld één tegenstander had, die ze overtuigend versloeg. Maar behalve dat heeft Sarah, na leeftijdcorrectie de overall-dagprijs gewonnen! Iedereen was erg trots op haar en kreeg een stuk van de bijbehorende taart.

(31 oktober 2022 – Irene Wattel)

No comments yet.

Geef een reactie