Van de roeicommissaris

Het winterseizoen is begonnen: voor de ene roeier een periode met misschien iets meer rust, voor de ander juist extra activiteiten.

Wedstrijdseizoen gestart met mooie resultaten
Veteranen Joris Hermans en Edward Clarenbach hebben bij de eerste wedstrijd van dit jaar, de Amstel Drecht, blik gewonnen in een dubbeltwee: dit is een mooie prestatie! Ook onze junioren zijn weer goed begonnen. Bij Tromp behaalden zowel Hugo in de skiff als Timme, Thijs, Dauwe en Mees in de door Ruben gestuurde dubbelvier een tweede plaats. We noemen alleen de blikken, maar ook andere leden hebben hard geroeid o.a. op de Wörthersee en bij Tromp.

Opleidingen afgerond
De laatste examens zijn afgerond en onze instructeurs genieten van hun welverdiende rust. Dit jaar hebben 9 jeugdleden, 8 COR-cursisten, 14 skiff-1 en 10 skiff-2 leerlingen, en 38 BRO-ers hun examen gehaald; verder streven we ernaar om nog een paar BRO-ers met wat extra lessen over de streep te trekken voor het eind van het jaar. De diploma’s worden op vrijdag 4 november aan de volwassenen uitgereikt. De jeugd heeft deze al ontvangen. Heel veel dank aan de instructeurs die dit mogelijk hebben gemaakt!

Veiligheid
De lage temperatuur van het water en kortere dagen noodzaken extra maatregelen om veilig te roeien. Onze coördinator veiligheid heeft e.a. hier beschreven. De belangrijkste punten zijn:

  • alle roeiers dragen witte bovenkleding; stuur, slag (bij ongestuurd), boeg en skiffeurs bij voorkeur fluorescerend hesje
  • een opblaasbaar zwemvest dragen in C- of D-boten
  • verboden te roeien op de plas in een skiff
  • niet alléén skiffen en altijd voor droge kleding zorgen
  • bij het omslaan met een skiff meteen naar de kant zwemmen en warm douchen

en verder

  • Rood niet roeien, Groen wel roeien, Rood/Groen alleen roeien op de Breevaart
  • stuurboordwal houden op de Breevaart, maar ook in een ongestuurde boot op de ’s-Gravenbroekse Plas

Lees het stuk op de website na. Maar spreek elkaar ook aan op bovenstaande punten zodat we met z’n allen veilig de winter doorroeien.

Informatiemarkt, Winterroeien, Instructie Eindfeest
En natuurlijk hopen we jullie te zien bij één of meerdere van de bovenstaande evenementen. Meer informatie over de Informatiemarkt en Winterroeien elders in deze nieuwsbrief.

(29  oktober 2022 – Gwen en Jenneke)

No comments yet.

Geef een antwoord