Cross-over evenement weer een succes!

(27 juli 2018, Jaap de Vries)

Op zondag 8 juli j.l. werd onder ideale omstandigheden het 2e zeil / roei cross-over evenement gehouden en afgesloten met een ludieke prijsuitreiking: een prachtige badeend als wisselprijs voor winnaar team Rood, gevolgd door de teams Blauw, Groen en Paars.

Na het succes van de 1e editie vorig jaar was het met 25 deelnemers (4 teams) weer goed te zien dat veel roeiers en zeilers de cross-over kunnen maken, zeker als er ook een competitie element in zit. Na 2 edities staat dit evenement op de kaart en kan uitgroeien tot een vaste waarde in de R&Z kalender.

Het evenement begon om 14.00 uur met een Le Mans-start: 4 teams die zo snel mogelijk vanaf het R&Z terras naar de zeilboot sprinten om te zeilen naar het vlot op de plas om daar een opdracht uit te voeren. Hierbij waren creativiteit en behendigheid nodig voor een videoshoot ter promotie van de roei-en zeilsport, een vlotwisselrace en roei-/zeilestafette. Het geheel werd afgesloten met alle teams tegelijk het water op voor het appeltjesspel.

Na het schoonmaken en opbergen van de boten volgde het afsluitende klapstuk van de middag: touwtrekken met 2 teams in 2 Lely-vletten, aan elkaar verbonden met een lijn: zo hard mogelijk roeien, maar dan met oude houten roeispanen op een vaste bank. Door het kracht zetten kan de riem gemakkelijk uit de dol schieten en ondergetekende belandde dan ook met riem en al op de bodem van de vlet, onder grote hilariteit van het publiek op het balkon. Een paar drankjes en hapjes tijdens de prijsuitreiking door Ties vergoedden veel.

Een eervolle vermelding kreeg het prachtige promotie filmpje van Mark Okkerse namens Team Blauw, die dit heeft ge-edit onder in de zeilboot tijdens de slalom, talent dus!

Volgend jaar weer, met hulde voor het organiserende comité 2018:
Martin Meister
Jennifer Wijsman
Ties Kroezen
Floor van Lieshout
Irene Wattel
Karin Stone
Lidwien Hanff
Chris ten Hoopen

No comments yet.

Geef een reactie