Derde prijs voor 100-jarige Neno!   

Het Comité voor wherrywedstrijden organiseerde op 8 mei, Hemelvaartsdag, de jaarlijkse zeilwedstrijd op de Spiegelplas bij WV ‘De Spiegel’ te Nederhorst den Berg. Met onze 100-jarige zeilwherry ‘Neno’ (Varend Monument ®) namen we deel aan dit evenement.

Op de bijna windstille en zonovergoten Spiegelplas moesten de in totaal 9 deelnemers oproeien naar het startschip. Na het hijsen van de zeilen werden de riemen, na het laatste 1 minuut startsein, binnengehaald. Het ronden van de bovenwindse boei leverde humoristische taferelen op. Een zeilwherry gaat n.l. bij windkracht 2 slecht door de wind, maar het plezier was er niet minder om. Aletta de Sauvage stuurde geconcentreerd richting finish.

Na 4 ochtendwedstrijden was het lunchtijd. Vervolgens werd aan het middagprogramma begonnen.
De eerste wedstrijd bestond uit een baan roeien. Chris ten Hoopen gooide al zijn energie in deze strijd. De 3 volgende wedstrijden werden zeilend afgelegd bij een klein zuchtje wind.
Alle inspanningen leverden uiteindelijk de bemanning van de ‘Neno’ een derde prijs op in de categorie 7m2!

De ‘NK zeilwherries en zeilend scheehout 2024’ zal weer plaatsvinden bij de RZVG op 7 september a.s. De voorbereidingen voor deze tweede NK zijn inmiddels in gang gezet.

(10 mei 2024, Ineke Verkaaik-Hogervorst – voorzitter)

 

Comments are closed.