Drukte op het water: houd rekening met elkaar!

Vaartuigen, zwemmers en vissers; een uiterst lastige combinatie en zeker in het water naast onze vereniging.

En ook de Breevaart wordt elk jaar intensiever gebruikt! Door de schippers van de sloepjes, de rubberboten; door de zwemmers, de vissers, de kanoërs, veel roeiers van onze vereniging en de suppers.

Het is een gegeven én we proberen rekening met elkaar te houden. We passen ons aan in de vaarrichting en proberen zwemmers (zonder oranje boei) met de riemen te ontwijken.

Tot nu toe is dit gelukkig goed gegaan!

Viswedstrijd
De vissers beschikken over een visvergunning en nemen plaats op de oever van de Breevaart. Dit vraagt al tientallen jaren een aanpassing aan beide kanten. Menig voormalig bestuurslid herkent dit ‘agendapunt’.

De jaarlijks georganiseerde viswedstrijd vraagt op een druk bevaren Breevaart om steeds meer begrip. De Visclub heeft een vergunning om dit evenement ‘Viswedstrijd’ te organiseren.

Dat wil niet zeggen dat er verder geen vaarbewegingen mogen plaatsvinden.

De oproep is om rekening met elkaar te blijven houden. Blijf respectvol naar elkaar toe, zonder scheldkanonnades en bedreigingen.

(27 augustus 2023, Ineke Verkaaik-Hogervorst, voorzitter)

One Response to Drukte op het water: houd rekening met elkaar!

  1. Ad van Ommen 06/09/2023 at 13:07 #

    Dinsdag 5 september wel vissers, maar geen vis wedstrijd. Ik roede in de richting Reeuwijk Brug. Ter hoogte van MWR kwam een sloep mij tegemoet. Ik moest dus naar stuurboord wal. Desalniettemin vond een visser het nodig mij verwijt te maken. Ik wees op het mij tegemoet komende motor bootje. Toen werd en bleef het stil. Deze visser begreep dat hij het varend verkeer niet mocht hinderen en de hengel moest ophalen.

Geef een reactie