Een nieuwe start van Fifty-Fit

Heel langzaam worden verschillende activiteiten weer opgestart, vanaf het begin van de Corona periode lag Fifty-Fit stil, maar nu gaan we weer beginnen.

Voor de leden die hun conditie op peil willen brengen of willen behouden, organiseren we op de dinsdagmiddag in het najaar en in het voorjaar een aantal lessen ‘Fifty-Fit’.  

We beginnen in de sociëteit met een warming-up met gymnastiekoefeningen, vervolgens wordt een half uur op de ergometer getraind, of als het weer het toelaat, kunnen we ook de plas op. De keuze is aan de deelnemers. Tenslotte is er de cooling-down.

Zowel op de ergometers als in de boten worden oefeningen gedaan met het doel de conditie op een hoger peil te brengen en eventueel ingeslopen fouten in de roeihouding of roeihaal te corrigeren. Fifty-Fit heeft ook een sociaal karakter, er is koffie of thee na. Hiervoor vragen we een kleine bijdrage (€10).

Ter afsluiting van de lessen wordt traditioneel een excursie georganiseerd voor de deelnemers. Dit kan iets cultureels zijn maar ook een wandeling door de polder. Dit jaar is de excursie gepland op 14 december, dus zet het alvast in je agenda.

Vanaf dinsdag 12 oktober a.s. gaan we weer van start.
Let op: We beginnen om 14.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur)

De coördinatie is na 5 jaar gewijzigd: deze ligt vanaf dit seizoen bij Odette de Boer (odette.de.boer@planet.nl) en Lokje Coenegracht (lokjecoenegracht@xs4all.nl).

Hans Boer heeft na vijf jaar het stokje overgegeven, wij zijn hem zeer erkentelijk voor zijn enthousiaste inzet en betrokkenheid in de afgelopen jaren.

Mocht je meer willen weten over Fifty-Fit of wil je komend seizoen meedoen neem dan met een van ons contact op.

(15 september 2021, Odette de Boer)

2 Responses to Een nieuwe start van Fifty-Fit

 1. Cora Meeuwsen 13/09/2021 at 10:28 #

  Wil ik wel aan deelnemen
  Weet alleen niet of ik elke dinsdag vrij ben
  Werk namelijk volgens maandrooster

  • Keesjan de Wilde 13/09/2021 at 15:42 #

   Dag Cora, moet je even doorgeven aan de contactpersonen.

Geef een reactie