Een schade zit in een klein hoekje

(28 juni 2016, Zeilcommissaris)
Er wordt veel van onze zeilboten gebruik gemaakt, en gelukkig maar, want daar zijn ze uiteraard voor bedoeld. Zoals we allemaal weten zit een ongelukje met schade tot gevolg in een klein hoekje, dat kan natuurlijk altijd gebeuren.

Dit voorjaar valt het echter op dat er meer en grotere schades zijn gevaren dan normaal. Reeds drie Randmeren zijn het water uit geweest om extern te laten repareren, zeilen zijn kapot gegaan, ook het rolfok systeem op de Randmeren is vervangen. Maar ook bij de Splashes is onderhoud nodig. Daar is zelfs een mal gemaakt om alle ‘neuzen’ van de Splash weer te kunnen repareren en te verstevigen.

Al met al een flinke kluif werk, waarbij boten continu uit de vaart zijn, maar bovenal kost het ook een hoop geld. Daarom de oproep aan iedereen om vooral zuinig met ons materiaal om te gaan.

Mocht het dan toch per ongeluk gebeuren dat er schade is, vul dan a.u.b. een schadebriefje in en doe dit in de brievenbus bij het kantoor van Michael. Dan weten wij dat er wat moet gebeuren en kunnen we acties in gang zetten. Regelmatig waren er schades of was er iets aan de hand en kon een boot dus niet uitvaren terwijl dit niet bij de zeilcommissie bekend was.

Laten we samen ons best doen en ook elkaar scherp houden om het aantal schades te beperken! Dank voor jullie hulp!

No comments yet.

Geef een antwoord