Prachtige 1ste helft roeiseizoen

(29 juni 2016, Roeicommissaris)

Zo vlak voor de vakantie willen we even terugkijken op de eerste helft van het roeiseizoen.

We hebben een flinke groep roeiers in allerlei vormen van instructie. De Basis Roei Opleiding (BRO) is enthousiast van start gegaan in april en is inmiddels al goed gevorderd, waardoor over een paar maanden de roeiers klaar zijn om op te gaan voor een diploma. Ook de Voortgezette Roei Opleiding (VRO), vorig jaar nog als pilot gestart, is inmiddels al een succes: 23 cursisten die óf op wat meer sportieve óf op wat meer recreatieve wijze een vervolg willen geven aan hun BRO. Een deel wordt klaar gestoomd voor de Goudse Mijl op zondag 11 september a.s. Een ander deel zal zich richten op het toerroeien.

Het aantal deelnemers aan de skiffinstructie is dit jaar zo groot, dat beschikbaarheid van skiffs een probleem is. Met wat creativiteit is hiervoor toch oplossing gevonden, zodat iedereen kan skiffen. Het jeugdroeien heeft ook weer veel nieuwe aanwas en het blijft altijd fascinerend te zien hoe onbevangen de jeugd in een skiff manoeuvreert.

De Cursus Ongestuurd Roeien (COR) focust op het verfijnen van de bootbeheersing zonder stuur.

Wedstrijdjeugd succesvol
De wedstrijdjeugd heeft een succesvolle eerste helft van het roeiseizoen achter de rug. Veel blikken op de verschillende wedstrijden met als hoogtepunt het Nederlands kampioenschap in de M16 4x in een combinatieboot, waar onze Anne-Fleur van der Zee op slag roeit. Zij zal Nederland later dit jaar vertegenwoordigen in de 4- op de Coupe de la Jeunesse (een soort Europese jeugdkampioenschappen roeien) in Poznan.

Elfstedentocht, Fifty Fit, midweekroeien, toertochten en het competitieroeien voor veteranen maken het palet van roeiactiviteiten compleet. Al met al kunnen we terugkijken op een mooie eerste helft van het roeiseizoen. En er zullen zeker nog vele mooie momenten volgen!

No comments yet.

Geef een reactie