Eerste officiële J14 wedstrijd groot succes!

Op zaterdag 26 maart stonden 5 jeugdige roeiers te trappelen om de Amstel op te gaan voor de Jeugd- en Tweehead Amsterdam. En wel de J14 4* voor de 2,5 km – hun eerste echte wedstrijd in deze combinatie!

De jongens van Toine & Co.
Onder leiding van Toine Vergroesen, Hans Nielen, Erja Zanddijk en Markwin Wattel trainen deze jongens al zo’n half jaar intensief met elkaar. En met resultaat! Ruben Beuning (stuur), Timme Berendsen (slag), Thijs Wiggers (2), Hugo Slangen (3) en Mees van de Westen (boeg) waren er helemaal klaar voor. Dauwe Krijtenburg, normaal gesproken altijd enthousiast aanwezig, was op het allerlaatste moment geveld door een pittige koorts en kon er helaas niet bij zijn. Gelukkig kon Hugo, die toch al zou meegaan, zijn stoeltje innemen.

Een vroege start
De zaterdag begon al vroeg. Boot op de trailer en op naar Amsterdam. Wat een spanning. Na nog wat uitleg en een pep-talk van Toine gingen ze met rugnummer 36 als vierde van start.

‘Episch’
En het begon goed. Al snel werd de eerste boot ingehaald en schroefde Ruben het tempo nog wat op. Vol in de aanval. Wat een snelheid – wat een teamwork! Zoals de jongens zelf zeiden – ‘onder de brug door roeien was echt episch’. Op de route naar de finish stonden juichende en trotse ouders. Met prachtige foto’s en filmpjes tot gevolg.

Yes – eerste!
En het lukte: met een tijd van 9.09.0 zetten ze de snelste tijd neer! (2e: Willem III 1 (09.48.5) / 3e: Spaarne 1 (10.00.8)). De toon was gezet. De praatjes werden groter. Puur enthousiasme van een blij team!

To be continued…
Om 15:00 uur namen de mannen glunderend hun eerste officiële medaille in ontvangst bij K.A.R.Z.V. De Hoop. Op naar de volgende wedstrijd: 9 en 10 april in Gent. Ze hebben er nu al zin in!

(29 maart 2022, Robert Berendsen)

No comments yet.

Geef een reactie